Μειώνεται η καραντίνα στις 5 μέρες για τους ασυμπτωματικούς ή με ήπια συμπτώματα Covid-19

Μειώνεται η καραντίνα στις 5 μέρες για τους ασυμπτωματικούς ή με ήπια συμπτώματα Covid-19


Σε πέντε από δέκα μέρες μειώνεται η καραντίνα για τους ασυμπτωματικούς ή με ήπια συμπτώματα νοσούντες με Covid-19, όπως αποφασίστηκε από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και στελέχη του υπουργείου Υγείας που συμμετείχαν σε σχετική σύσκεψη.

Συγκεκριμένα, μετά και τις νέες οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης της καραντίνας, από δέκα ημέρες που ισχύει σήμερα, σε πέντε για τους ασυμπτωματικούς και όσους φέρουν ήπια συμπτώματα.

Οι επαγγελματίες υγείας θα μπορούν να επιστρέφουν μόνο με τεστ κορωνοϊού, ενώ μετά τη λήξη της καραντίνας ο ασθενής θα φορά υποχρεωτική μάσκα παντού.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη απόφαση, έρχεται μετά την επικαιροποίηση των οδηγιών από το CDC, αλλά και την αύξηση των περιστατικών στη χώρα μας.

Επιπλέον, το νέο πλαίσιο στις ΗΠΑ προβλέπει πως όσοι έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα αν εκτεθούν στον κορωνοϊό, αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες μετά την έκθεσή τους.

Απομόνωση και μάσκα για τουλάχιστον πέντε μέρες παντού
- Ο χρόνος έναρξης της απομόνωσης ξεκινά την ημέρα που θα βγει κάποιος θετικός.
- Ο ασθενής με Covid-19 θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση για πέντε ημέρες, αντί για δέκα που συνιστούσαν προηγουμένως.
- Στο τέλος των πέντε ημερών, εάν δεν έχει συμπτώματα, μπορεί να επιστρέψει στις κανονικές δραστηριότητες, αλλά πρέπει να φοράει μάσκα παντού, ακόμα και στο σπίτι γύρω από άλλους, για τουλάχιστον άλλες πέντε ημέρες.
- Εάν τα συμπτώματα συνεχίσουν να υπάρχουν μετά την απομόνωση για πέντε ημέρες, θα πρέπει να μείνει στο σπίτι μέχρι να νιώσει καλύτερα και μετά να ξεκινήσει να φοράει μάσκα ανά πάσα στιγμή.
Μειώνεται η καραντίνα στις 5 μέρες για τους ασυμπτωματικούς ή με ήπια συμπτώματα Covid-19 Μειώνεται η καραντίνα στις 5 μέρες για τους ασυμπτωματικούς ή με ήπια συμπτώματα Covid-19 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.