Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις

Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις



«Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την αντιμετώπιση της παραλλαγής «Όμικρον» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς πανικό και χωρίς εφησυχασμούς» υπογράμμισε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Προτού δώσει το λόγο στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο οποίος και ανακοινώνει τις νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και lockdown, αλλά αποτελούν αναγκαίες προσαρμογές στην υφιστάμενη κυβερνητική στρατηγική με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως αυτή πλέον διαμορφώνεται.

Τις τελευταίες δύο ημέρες παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και προσπαθούμε να την αποκωδικοποιήσουμε είπε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Αναφορικά με την Όμικρον στο σκέλος της μεταδοτικότητας είναι πολύ υψηλή, ενώ για τη νοσηρότητα υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα, σε 10-15 μέρες θα έχουμε πιο σαφή εικόνα, σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είναι επιτακτικό να ληφθούν μέτρα.

Όπως είπε, από αύριο στις 6 το πρωί, έως το πρωί της 3ης Ιανουαρίου:

- Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
- Ειδικά για τους κλειστούς χώρους όπως σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς έκανε λόγο για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας ΚΝ95.
- Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις.
- Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα, θα υποχρεούνται να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη και τέταρτη μέρα από την είσοδό τους στη χώρα
- Ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, από 3 Ιανουαρίου τα νέα μέτρα θα αφορούν τη διασκέδαση αναφορικά με το ωράριο, αθλητικές εκδηλώσεις και τηλεργασία
Για τα σχολεία είπε ότι θα ανοίξουν κανονικά, ενώ μπορεί να εξετασθεί το πρωτόκολλο βάσει του οποίου θα λειτουργούν.
Από τις 3 Ιανουαρίου θα υπάρξουν νέα μέτρα, περιοριστικά όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, που θα αφορούν στο ωράριο στη διασκέδαση, στις αθλητικές εκδηλώσεις, την τηλεργασία αλλά και γενικότερα μέτρα που θα αφορούν δραστηριότητες που δεν είναι αναγκαίες.
Αλλά όλα αυτά θα αποσαφηνιστούν στις 27 Δεκεμβρίου όταν θα συνεδριάσει ξανά η Επιτροπή για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και αναλόγως να εισηγηθεί.
Ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει σκέψη να επιστρέψουν τα sms, ενώ άφησε ανοιχτό να αλλάξουν τα πρωτόκολλα για τη λειτουργία των σχολείων, τα οποία θα ανοίξουν κανονικά.
Σε ερώτηση για τα γήπεδα, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την εισήγηση των ειδικών για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.
Μαζί με την υποχρεωτική μάσκα στους εξωτερικούς χώρους θα έρθουν και έλεγχοι αλλά και πρόστιμα για όσους δεν συμμορφώνονται. Ερωτηθείς σχετικά, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι δεν είχε πάψει να ισχύει το πρόστιμο, αλλά λόγω των ημερών και για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, αποφασίστηκε να ξαναγίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού και πάντα και άρα θα “πέφτουν” πρόστιμα, όπου χρειάζεται.
Σε ερώτηση για την αλλαγή στα πρωτόκολλα λειτουργίας στα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα σχολεία δεν έχουν συμβάλει στη διασπορά και θα μείνουν ανοιχτά και η όποια αλλαγή υπάρξει στον τρόπο λειτουργίας τους, θα αποφασιστεί από την Επιτροπή στις 27 Δεκεμβρίου.
Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις Νέα μέτρα: Μάσκες παντού από αύριο - Ακυρώνονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.