Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων

Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων



Κύριε Τσίπρα , 
Κύριε Πρόεδρε ,

Σας καλωσορίζουμε στην φιλόξενη Ηγουμενίτσα !
Τα τουριστικά καταλύματα και οι επιχειρήσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού που εκπροσωπεί η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας είναι πάνω από 1.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ήπειρο .

Για 2η χρονιά φέτος αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω κορωνοιού και λόγω της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στις μικρές επιχειρήσεις .

Προτείνουμε :
1) Μείωση φορολογίας εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ
2) Από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του LEADER οι περισσότερες επιχειρήσεις αποκλείονται λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που βάζει η κυβέρνηση , είναι άδικο να μην λαμβάνονται υπόψη ως εργαζόμενοι τα μέλη της οικογένειας που εργάζονται όλο το χρόνο στην οικογενειακή επιχείρηση .Επίσης τα προγράμματα που αφορούν τον κλάδο μας να είναι στοχευμένα και να μην συμπεριλαμβάνονται με τους μεγαλοξενοδόχους .
3) Επίσης ζητάμε και φέτος να δοθούν για 2η χρονιά κρατικές ενισχύσεις στα τουριστικά καταλύματα . Προτείνουμε οι επιστροφές των προηγούμενων επιστρεπτέων προκαταβολών να αρχίσουν να επιστρέφονται από το Μάιο και μετά που θα αρχίσει η τουριστική σεζόν και θα υπάρχει ρευστότητα .
4) Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ μας σήκωσε μεγάλο φορτίο όσον αφορά την ενημέρωση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων χωρίς να έχει βοήθεια από κανέναν.
5) Ορισμένοι τουριστικοί τοπικοί φορείς δεν δέχονται στις επιτροπές τουριστικής προβολής και ανάπτυξης κανέναν αντιπρόσωπο ούτε από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ούτε από τουριστικά σωματεία παρότι προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία η συμμετοχή των τουριστικών σωματείων , όταν ακούνε για σωματεία και συνδικαλισμό παθαίνουν αλλεργία και αποφασίζουν χωρίς εμάς παρότι οι προτάσεις μας είναι εφαρμόσιμες και εποικοδομητικές .
6) Και δυο λόγια για την γενικότερη ανάπτυξη του τόπου η οποία αναβάλλεται για το μακρινό μέλλον , παρά τα πολλά δισεκατομμύρια που ακούμε στην Ηγουμενίτσα τίποτα .Ούτε για τον Περιφερειακό ,ούτε ο δρόμος Ηγουμενίτσα –Εγνατία Μαυρομάτι,ούτε το Εμπορευματικό Κέντρο ούτε η μαρίνα ούτε το υδατοδρόμιο και φυσικά ούτε το τρένο για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Πύλης της Ελλάδος με την Ευρώπη , χορτάσαμε με υποσχέσεις σχέδια και μελέτες και για αυτή την αδικία εις βάρος του τόπου μας την ευθύνη την έχουν πολλοί τοπικοί παράγοντες .
Κύριε Πρόεδρε ζητάμε την παρέμβαση σας για να βοηθηθούν οι μικρές τουριστικές επιχειρήσεις και ο τουρισμός στην Ήπειρο .

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΖΗΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Τί ζήτησε από τον Τσίπρα η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 11, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.