Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης

Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης



Η εκτόξευση του αριθμού των περιστατικών κορωνοϊού που καταγράφηκε χθες και θα συνεχιστεί σήμερα, με τα περιστατικά να κυμαίνονται μεταξύ 25.000 – 30.000, ακύρωσε την 3η Ιανουαρίου ως ημερομηνία εφαρμογής των μέτρων.
Έτσι, από αύριο στις 6 το πρωί η εστίαση και η διασκέδαση θα λειτουργούν έως τα μεσάνυχτα, μόνο με καθήμενους, σε τραπέζια έως έξι ατόμων και χωρίς μουσική. Εξαίρεση αποτελεί η βραδιά της παραμονής της Πρωτοχρονιάς όπου τα νυχτερινά κέντρα θα κλείσουν στις 2 τη νύχτα.

Από αύριο το πρωί επίσης θα εφαρμοστούν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί για τις 3 Ιανουαρίου. Ειδικότερα, τα μέτρα αυτά είναι τα εξής:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας ή εναλλακτικά διπλή μάσκα στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και στους εργαζομένους στην εστίαση.
-Οι χώροι εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, ενώ δεν θα επιτρέπεται διασκέδαση για ορθίους. Επίσης, στα τραπέζια θα μπορούν να βρίσκονται έως 6 άτομα. 
-Περιορισμός παρακολούθησης στα γήπεδα σε ποσοστό 10% και ανώτατο όριο ατόμων τα 1.000. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
-Τηλεργασία στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε ποσοστό 50%.
-Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με PCR test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης Όλα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το πρωί της Πέμπτης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.