Σε ΦΕΚ η εκπόνηση του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Σουλίου

Σε ΦΕΚ η εκπόνηση του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Σουλίου


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και εγκρίνεται, το Β ́ τμήμα των προγραμμάτων εκπόνησης Τοπικών και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, το οποίο περιλαμβάνει όλο τον Δήμο Σουλίου (ΔΕ Παραμυθιάς, Αχέροντα και Σουλίου)

Τα προγράμματα πολεοδομικού σχεδιασμού της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4759/2020 σκοπό έχουν την ταχεία ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού της χώρας και παράλληλα την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας, την αειφόρο χρήση των φυσικών πόρων και εν γένει την ορθολογική οργάνωση του χώρου με όρους βιωσιμότητας.

Τα προγράμματα εκπόνησης μελετών ΤΠΣ καταρτίζονται με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους στο Υ.Π.ΕΝ. κατόπιν της υπό στοιχεία Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος συμμετοχής στο Πρόγραμμα «ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΠΣ», καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής

Οι μελέτες του Προγράμματος δύνανται να περιλαμβάνουν περισσότερες της μίας Δημοτικές Ενότητες ( οπως στην περιπτωση του Δήμου Σουλίου_ κατά τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 7 του ν. 4447/2016, αναλόγως του χαρακτήρα και των ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών κάθε περιοχής.

Τα Προγράμματα εκπόνησης μελετών ΕΠΣ προτείνονται ανάλογα από τις Διευθύνσεις Πολεοδομικού Σχεδιασμού (ΔΠΣ) και Σχεδιασμού Μητροπολιτικών, Αστικών και Περιαστικών Περιοχών (ΔΣΜΑΠΠ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συνδρομή και των λοιπών Διευθύνσεων που διαθέτουν στοιχεία σχετικά με τα επί μέρους αντικείμενα.

Η ένταξη των σχετικών μελετών στα εν λόγω Προγράμματα ΕΠΣ έχει ως γνώμονα την επίλυση χρόνιων προβλημάτων ή την ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση ειδικών ή έκτακτων περιστάσεων και ιδίως: την αντιμετώπιση κρίσιμων χωρικών προβλημάτων, την προώθηση έργων και προγραμμάτων υπερτοπικής κλίμακας ή στρατηγικής σημασίας, τα προγράμματα αστικής ανάπλασης ή περιβαλλοντικής προστασίας, την αντιμετώπιση σοβαρών συνεπειών από φυσικές καταστροφές, ή τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων συγχρηματοδοτουμένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

Εφόσον οι ανωτέρω μελέτες εκπονηθούν ανεξάρτητα από τις μελέτες ΤΠΣ, οι ρυθμίσεις τους ενσωματώνονται στα εκπονούμενα ΤΠΣ της εκάστοτε περιοχής αναφοράς.

Τα Προγράμματα εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων και Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων εγκρίνονται τμηματικά, με χρονικό επιμερισμό των αναθέσεων των μελετών, με στόχο την ολοκλήρωσή τους έως την 30η Ιουνίου 2025.
Σε ΦΕΚ η εκπόνηση του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Σουλίου Σε ΦΕΚ η εκπόνηση του πολεοδομικού σχεδίου του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.