Νέα μέτρα από την Κυριακή στο Μαυρομάτι

Νέα μέτρα από την Κυριακή στο Μαυρομάτι


Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την Κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει τα μέτρα για τον κορωνοϊό ενόψει εορτών.

Όπως έχει ανακοινωθεί με αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών θα επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στην Ελλάδα είτε πρόκειται για εμβολιασμένους, είτε για ανεμβολίαστους.

Το συγκεκριμένο μέτρο αφορά όλους τους ταξιδιώτες και θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα μέτρα θα ισχύουν έως τις 10 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν και στις συνοριακές διαβάσεις με την Αλβανία, όπως στην Κακαβιά, τη Μέρτζιανη και το Μαυρομάτι!

Ο μεθοριακός σταθμός στη Μέρτζιανη θα λειτουργεί από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ.

Η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων είναι δυνατή μέσω των συνοριακών σημείων σε εικοσιτετράωρη βάση, εκτός από το συνοριακό σημείο ελέγχου Μέρτζιανης, για το οποίο η διέλευση φορτηγών οχημάτων πραγματοποιείται από τις 08:00 έως τις 20:00.

Οι οδηγοί των φορτηγών οχημάτων υπόκεινται σε δειγματοληπτικό έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test).

Ειδικώς, οι οδηγοί φορτηγών οχημάτων ανεξαρτήτως υπηκοότητας που εκτελούν εμπορευματικές μεταφορές στις γραμμές Ιταλίας-Ελλάδας (προς τους λιμένες Πατρών, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας) οφείλουν να προσκομίζουν αρνητική δήλωση αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης (self-test) πριν την επιβίβασή τους επί του πλοίου στο λιμάνι αναχώρησης.
Νέα μέτρα από την Κυριακή στο Μαυρομάτι Νέα μέτρα από την Κυριακή στο Μαυρομάτι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.