Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα

Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα


Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου μας αποφάσισε την συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 από ώρα 00:01 έως 24:00 και στάση εργασίας το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 από ώρα 00:01 έως 03:00. 
Ο λόγος που δεν συμμετέχουμε σε ολόκληρη τη διάρκεια της προκαθορισμένης απεργίας η οποία πανελλαδικά λήγει το Σάββατο και ώρα 24:00, είναι ο εορτασμός της 12ης Δεκεμβρίου του πολιούχου Κέρκυρας Αγίου Σπυρίδωνα. 
Με σεβασμό προς το θρησκευτικό συναίσθημα, όπως άλλωστε μαρτυρά και η ονομασία του σωματείου μας, δεν θα στερήσουμε από τους επισκέπτες πιστούς τη δυνατότητα μετάβασης και του προσκυνήματος του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου, πόσο μάλλον μετά και από τον περυσινό « βουβό » εορτασμό. 
Σε αυτούς τους λίγους που έχουν κοντή μνήμη σχολιάζοντας αρνητικά και πικρόχολα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το δικαίωμα συμμετοχής στην απεργία του κλάδου μας, απαντάμε με την παραπάνω ανακοίνωση, έχοντας πλήρη συναίσθηση τόσο προς τους ταξιδιώτες προσκυνητές, όσο και προς την τοπική κοινωνία εφόσον και κατά το πρόσφατο παρελθόν τοπικά έχουμε μεταθέσει σε μεταγενέστερες ημερομηνίες απεργίες που συνέπιπταν με την διάρκεια της Μεγάλης εβδομάδας και την Τρίτη του Πάσχα.
Το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων και οι υπογραφές συλλογικών συμβάσεων, το συνταξιοδοτικό, τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα μας αφορούν όλους, μηδενός εξαιρουμένου.

Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα Νέα απεργία των ναυτεργατών - Χωρίς πλοία για Κέρκυρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Δεκεμβρίου 04, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.