Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα

Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα



Από σήμερα 17/1/2022, με την άποψη και τον λόγο της πλειοψηφίας, οι μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας πραγματοποιούν τη συγκεκριμένη κατάληψη.
Η εν λόγω κατάληψη έχει ως κύριο γνώμονα και βάση τα ελλιπή μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Παιδείας για την έναρξη των σχολείων.
Παρατηρήσαμε ήδη από τις πρώτες μέρες με το χτύπημα των κουδουνιών να υπάρχουν χιλιάδες κρούσματα από μαθητές και εκπαιδευτικούς. 
Επιπρόσθετα αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι τα σχολεία λειτουργούν ως διαγνωστικά κέντρα covid19 με πειραματόζωα εμάς. 
Ήδη τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα, που από την πρώτη μέρα δίνουν το δικό τους αγώνα, ξεπερνάνε τα 200.
Έχοντας τα ίδια αιτήματα, όλοι προσπαθούμε να αλλάξουμε τα σημερινά δεδομένα.

Συγκεκριμένα στο δικό μας σχολείο υπάρχει εξής κατάσταση που εκφράζεται από την δική μας οπτική γωνία και ίσως για κάποιους είναι υποκειμενική:
Αρκετοί συμμαθητές μας, με την έναρξη των σχολικών μονάδων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, απουσίαζαν.
Απουσίαζαν είτε γιατί νοσούσαν οι ίδιοι από covid19 ή νοσούσε μέλος του στενού τους κύκλου. 
Ή ακόμα οι ίδιοι ή άτομα της οικογένειάς τους ανήκουν σε ευπαθή ομάδα.
Για αυτά τα παιδιά δεν γίνεται λόγος. Απουσιάζουν από τις αίθουσες και κανείς δεν νοιάζεται.

Τέλος υπάρχουν μονάχα δύο καθαρίστριες στο χώρο του Λυκείου τις οποίες εκτιμάμε και σεβόμαστε για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που κάνουν.
Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετοί δύο άνθρωποι για να αναλάβουν ένα ολόκληρο κτίριο μόνοι τους, ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι η πανδημία, που ο χώρος χρειάζεται συνεχώς απολύμανση.
Με αυτήν την κατάληψη ο μοναδικός μας στόχος είναι να περιορίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων στο σχολείο μας ώστε να προστατευτούμε όλοι εμείς, οι οικογένειές μας και γενικά η κοινωνία.

Για αυτό απαιτούμε:
  • Την πρόσληψη 1-2 παραπάνω ατόμων για την καθαριότητα και την απολύμανση του χώρου.
  • Περισσότερα αντισηπτικά σε παραπάνω αίθουσες και χώρους (είσοδος σχολείου τουαλέτες αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α.
  • Μαζική χορήγηση δωρεάν μασκών από το σχολείο σε όλους τους μαθητές ώστε να στηρίξουν τις οικογένειες των παιδιών.
  • Χορήγηση τουλάχιστον για μία φορά την εβδομάδα δωρεάν rapid test, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τα self test δεν επαρκούν.
  • Ζητάμε παράταση για το άνοιγμα των σχολείων προσωρινά ώστε να πέσουν τα κρούσματα.
  • Να μην διεξαχθούν εξετάσεις με τράπεζα θεμάτων, διότι οι τωρινές συνθήκες με τον covid, έχουν καταφέρει να κάνουν τους μαθητές να έχουν ακάλυπτα κενά
  • Μείωση ύλης για τις πανελλαδικές εξετάσεις διότι μετά από δύο ολόκληρα χρόνια πανδημίας θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με πέρσι υπενθύμιση 40.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων

Με έγγραφό μας προς το δήμο Ηγουμενίτσας ζητήσαμε την ικανοποίηση σημαντικών αιτημάτων για την συντήρηση της σχολικής μονάδας και συγκεκριμένα κατασκευή στεγάστρου και μόνιμης στέγης για τα οποία ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το σχολείο τελεί υπό κατάληψη την οποία θα συνεχίσουμε μέχρι την ικανοποίηση των αιτημάτων μας σε άμεσο χρονικό διάστημα

Υ.Γ.: Aυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη δυσμενή θέση να είμαστε θύματα για πράξεις που δεν είμαστε υπεύθυνοι εμείς. Θέλουμε πίσω τα δύο χαμένα χρόνια μας χωρίς άγχος και φόβο.

Το δεκαπενταμελές του 2ου Γενικού Λυκείου Ηγουμενίτσας
Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα Υπό κατάληψη το 2ο Λύκειο Ηγουμενίτσας - Τα αιτήματα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.