Επιτέλους εντάχθηκε το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πέρδικας - Αρίλλα, ύψους 4.000.000€

Επιτέλους εντάχθηκε το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πέρδικας - Αρίλλα, ύψους 4.000.000€



Με την αρίθμ. 15866/2020/12-01-2021 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έργο με τίτλο «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας», συνολικού προϋπολογισμού 4.023.709,68€ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Το έργο, που μελετήθηκε από την Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, είναι μείζονος σημασίας καθώς αφορά τη συνολική αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των οικισμών Πέρδικας και Αρίλλα, περιλαμβάνοντας και την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή της Βουνίστρας, δίνοντας έτσι ολιστική λύση στο πρόβλημα υδροδότησης των οικισμών. Παράλληλα αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, θα εγκατασταθεί στην κεντρική δεξαμενή σύστημα συνεχούς μέτρησης του pH και του ελεύθερου χλωρίου με παράλληλη αντιστάθμιση του pH, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο την αυτόματη ρύθμισή τους.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος σε σχετική του δήλωση ανέφερε τα εξής:

«Η αντικατάσταση του υφιστάμενου και προβληματικού δικτύου υδροδότησης των οικισμών Πέρδικας - Αρίλλα με την κατασκευή ενός νέου δικτύου ύδρευσης σύγχρονων προδιαγραφών, θα δώσει λύση σε μια χρόνια παθογένεια της περιοχής. Με την μελέτη να έχει τεθεί σε προτεραιότητα και ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα από την Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας, διεκδικήσαμε και πέτυχαμε μια σημαντική χρηματοδοτική ευκαιρία ανάπτυξης, που θα προσφέρει βελτιωμένες παροχές υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες αυτής της τουριστικής περιοχής, με παράλληλη μείωση του κόστους συντήρησης, αποκομίζοντας σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη από την εξοικονόμηση υδάτινων και ενεργειακών πόρων.

Η ένταξη του έργου πραγματοποιήθηκε έπειτα από την απόφαση που λάβαμε, να τεθεί η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου σε πρώτη προτεραιότητα στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» κατά παρέκκλιση των υπόλοιπων προτάσεων.

Χάρη λοιπόν, στις συντονισμένες προσπάθειες της Δ.Ε.Υ.Α. Ηγουμενίτσας και του Πρόεδρου της, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ένα σημαντικό έργο υποδομής, ένα έργο ανάπτυξης που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις βιωσιμότητας και που εστιάζει στην πάγια δέσμευσή μας για ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου μας, υλοποιώντας το όραμά μας, μέσα από συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους».
Επιτέλους εντάχθηκε το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πέρδικας - Αρίλλα, ύψους 4.000.000€ Επιτέλους εντάχθηκε το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Πέρδικας - Αρίλλα, ύψους 4.000.000€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.