Έκλεψαν το δημόσιο απινιδωτή από το Καρβουνάρι Παραμυθιάς

Έκλεψαν το δημόσιο απινιδωτή από το Καρβουνάρι Παραμυθιάς



Το δημόσιο αυτόματο απιδινώτη, που είχε τοποθετηθεί στο Κοινοτικό Κατάστημα του Καρβουναρίου Παραμυθιάς, αφαίρεσαν την Παρασκευή άγνωστοι δράστες.

Ο απινιδωτής ήταν μια προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (μαζί με έναν δεύτερο στο Τσαγγαρι Σουλίου) και είχε τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο το 2018, με σκοπό την ανάγκη αντιμετώπισης έκτακτων καρδιακών προσβολών.

Κάτοικοι του Καρβουναρίου απευθύνουν δημόσια έκκληση σε όποιον τον αφαίρεσε, να τον επιστρέψει άμεσα καθώς είναι έναν πολύ σημαντικό όργανο για τις ζωές του κοινωνικού συνόλου.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, η έρευνα του οποίου αναμένεται να διαλευκάνει την υπόθεση. Υπενθυμίζουμε πως ο καθώς ο κάθε απινιδοτης κατέχει έναν μοναδικό σειριακό αριθμό, που τον καθιστά μοναδικό.

O αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Συνολικά στην Παραμυθιά και τις κοινότητες έχουν τοποθετηθεί 10 εξωτερικοί αυτόματοι απινιδωτές.
Έκλεψαν το δημόσιο απινιδωτή από το Καρβουνάρι Παραμυθιάς Έκλεψαν το δημόσιο απινιδωτή από το Καρβουνάρι Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.