Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας


Μετά από πολλούς μήνες αναμονής και ακόμα περισσότερες υποσχέσεις, παραδόθηκαν στο δήμο Ηγουμενίτσας, τα σχέδια που αποτυπώνουν τις προς παραχώρηση στο δήμο εκτάσεις, που μέχρι σήμερα ανήκαν στην ΟΛΗΓ Α.Ε. και που εξαιρούνται πλέον και επίσημα από τη Σύμβαση Παραχώρησης.
Τα τελικά σχέδια φαίνεται πως αντικατοπτρίζουν τις διεκδικήσεις των δήμων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχέδια, εξαιρούνται και εκτάσεις οι οποίες δεν ήταν διεκδικήσιμες από τις δημοτικές αρχές Ηγουμενίτσας και Φιλιατών (και δεν ήταν στα σχέδια που παρουσίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ), όπως το πίσω μέρος της "μύτης" της Σαγιάδας, η μύτη του Δρεπάνου (ολόκληρη δηλαδή η παραλία), τα γήπεδα τένις στην Ηγουμενίτσα, αλλά και η προβλήτα στο αριστερό σημείο της παραλίας της Πλαταριάς.
Το παραλιακό μέτωπο της Πλαταριάς, των Συβότων και της Σαγιάδας, όπου δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις, παραχωρείται στους δήμους, ενώ παραμένει στην ΟΛΗΓ Α.Ε. έκταση σε απόσταση 6 μέτρων από τη θάλασσα.

Αναφορικά με την περιοχή του πάρκινγκ,  συμφωνείται ότι καθ' όλη τη διάρκεια παραχώρησης ο ΟΛΗΓ θα διαθέτει το σύνολο των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης για την ελεύθερη, δωρεάν στάθμευση των περιοίκων και του κοινού εν γένει και δε θα έχει δικαίωμα να μεταβάλει με οποιοδήποτε τρόπο τη χρήση της ως χώρου δωρεάν δημόσιας στάθμευσης. Καθ' όλη τη Διάρκεια Παραχώρησης ο ΟΛΗΓ θα είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση της εν λόγω περιοχής.

Μιλώντας στο thespro.gr, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του, αφού τα όσα ζητούσε η δημοτική αρχή, αποτυπώνονται πλέον στην επίσημη σύμβαση παραχώρησης.
Μένει να διευθετηθεί μία μικρή λεπτομέρεια αναφορικά με το κτήριο εντός του πάρκινγκ το οποίο παραχωρείται στο δήμο Ηγουμενίτσας, ώστε και τυπικά να εκλείψουν οι λόγοι που οι σημαίες στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας κυματίζουν μεσίστιες. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, μας δήλωσε πως "χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συναρμόδιων κυβερνητικών στελεχών και των διοικήσεων του ΤΑΙΠΕΔ, ικανοποιείται επιτέλους ένα δίκαιο αίτημα των δήμων Φιλιατών και Ηγουμενίτσας, που εκκρεμούσε για πολλά χρόνια".
Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας Επιτέλους θετική εξέλιξη για τη χερσαία ζώνη - Παραχωρείται στο Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.