«Τουρισμός για όλους» χρήματα για κανέναν...

«Τουρισμός για όλους» χρήματα για κανέναν...



Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» έδωσε τη δυνατότητα, ειδικά την θερινή περίοδο, να κάνουν διακοπές χιλιάδες Έλληνες. Παράλληλα έδωσε την ελπίδα στον κλάδο των καταλυμάτων ότι θα πάρει μια βαθιά ανάσα, μετά τα απανωτά πλήγματα που έφερε η πανδημία.

Η κίνηση μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος και στην Ήπειρο, ειδικά στους Νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας ήταν μεγάλη. Ο Νομός Πρέβεζας μάλιστα αποτέλεσε από τις πρώτες επιλογές των δικαιούχων για διακοπές.

Το καλοκαίρι πέρασε, πέρασε και το φθινόπωρο, διανύουμε τον χειμώνα και οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων ακόμη περιμένουν να πληρωθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από αυτά που οφείλει το κράτος, ενώ οι ίδιοι κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν και όλη την γραφειοκρατία του προγράμματος, να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις των οφειλών τους για να εξασφαλίσουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα..

Οι διαμαρτυρίες είναι εύλογες και όσες επιστολές έχουν σταλεί στο Υπουργείο Τουρισμού μένουν μέχρι στιγμής αναπάντητες.

Οι επιχειρηματίες είναι ανάστατοι, καθώς αυτή τη δύσκολη περίοδο, έχουν ήδη καταβάλει ΦΠΑ, τέλη παρεπιδημούντων και φόρο διαμονής, για έσοδα που δεν έχουν εισπράξει, καθώς δεν έχουν τηρηθεί οι προθεσμίες εξόφλησης από πλευράς του Υπουργείου.

Αξιοσημείωτο ακόμη είναι ότι δεν έχει καν ζητηθεί η αποστολή στο Υπουργείο από τα καταλύματα, των δικαιολογητικών για τις διανυκτερεύσεις Αυγούστου, Σεπτέμβρη, Οκτώβρη.

«Τουρισμός για όλους» χρήματα για κανέναν... «Τουρισμός για όλους» χρήματα για κανέναν... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.