Έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τις διακοπές ρεύματος

Έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τις διακοπές ρεύματος



ΠΡΟΣ
α) τον Υπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας, κ. Σκρέκα
β) τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γεωργιάδη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1) ΔΕΔΔΗΕ, Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου (ΔΠΠ-Η), περιοχή
Ιωαννίνων, κα. Γνωστοπούλου
2) ΔΕΔΔΗΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΗΠΕΙΡΟΥ (ΔΠΠ-Η),
περιοχή Ιωαννίνων, Παράρτημα Ηγουμενίτσας
3) Δήμο Σουλίου
4) Επιμελητήριο Θεσπρωτίας
5) Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακα
6) Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Κάτση
8) Περιφέρεια Ηπείρου

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύλλογός μας εκπροσωπεί τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της Παραμυθιάς, τον κατεξοχήν μοχλό οικονομικής δραστηριότητας και ανάπτυξης της περιοχής μας.

Υπό αυτή την ιδιότητα αναγκαζόμαστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας προκειμένου να διαμαρτυρηθούμε για το τεράστιο πρόβλημα ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η πόλη μας σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.


Τα προβλήματα που παρουσιάζει το δίκτυο ηλεκτροδότησης σε ολόκληρη τη χώρα, είναι ήδη γνωστά σε εσάς, τόσο λόγω της παλαιότητάς του όσο και λόγω της κακής συντήρησής του.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως στην πόλη της Παραμυθιάς έχουμε καθημερινές διακοπές στην ηλεκτροδότηση με αποκορύφωμα την διακοπή της 12ης Ιανουαρίου 2022 που άφησε τη μίση πόλη για σχεδόν 12 ώρες χωρίς ρεύμα, με ότι συνεπάγεται αυτό για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, τη θέρμανση των κατοικιών καταμεσής του χειμώνα και τους κινδύνους για τους συμπολίτες μας που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο συνδυασμός δε των διακοπών ηλεκτροδότησης με τις ασταμάτητες αυξομειώσεις στην τάση του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν επιπλέον ως αποτέλεσμα και την καταστροφή δεκάδων ηλεκτρικών συσκευών, τόσο στις επιχειρήσεις μας όσο και στις οικίες μας. Ψυγεία, τηλεοράσεις, τηλέφωνα, υπολογιστές, πλυντήρια και πολλές άλλες συσκευές γίνονται καθημερινά θύματα αυτής της κατάστασης και σε μία χρονική συγκυρία που η οικονομική δυνατότητα όλων μας δεν μας επιτρέπει να επωμιστούμε αυτό το κόστος.

Σας ενημερώνουμε επίσης πως έχουμε επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στις υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ, τόσο στην Ηγουμενίτσα όσο και στο περιφερειακό τμήμα Ηπείρου, λαμβάνοντας ωστόσο και όλος περιέργως αντικρουόμενες απαντήσεις για την αιτιολόγηση των προβλημάτων που δε συνάδουν ούτε με τη λογική ούτε και με τη φυσική.

Παντού στην Ελλάδα βρέχει και φυσάει αλλά ειδικά στην Παραμυθιά με την πρώτη ψιχάλα κόβεται η ηλεκτροδότηση και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη.


Επιπρόσθετα, σε όλα αυτά τα προβλήματα που καθιστούν καθημερινά τη λειτουργία των επιχειρήσεών μας έναν Γολγοθά, έρχονται να προστεθούν και οι τεράστιες αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι απλά αδύνατο να σηκώσουμε στις πλάτες μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως μία επιχείρηση εστίασης με μέσο όρο μηνιαίων λογαριασμών στα 800 ευρώ, καλείται να πληρώσει 3600 ευρώ και αυτό εκ των υστέρων, χωρίς δηλαδή να έχει προλάβει να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες προκαταβολικά για να καλύψει το επιπλέον αυτό κόστος είτε με περιστολή δαπανών είτε με αύξηση τιμών, που φυσικά παλεύουμε με κάθε τρόπο να αποφύγουμε.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως είναι αδύνατο να επιβιώσουμε με τόσο Ακριβή ηλεκτρική ενέργεια, την οποία πληρώνουμε και τελικά δεν την έχουμε όταν τη χρειαζόμαστε.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες ώστε να επιλυθεί οριστικά το χρόνιο αυτό ζήτημα και ευελπιστούμε:

• στην άμεση παρέμβασή σας στον ΔΕΔΔΗΕ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων ηλεκτροδότησης και αποκατάστασης των κατεστραμμένων ηλεκτρικών συσκευών.
• στην ένταξη της ανανέωσης του δικτύου ηλεκτροδότησης της Παραμυθιάς στο εθνικό σχέδιο επενδύσεων, που αποτελεί αυτονόητη για τις μέρες μας υποδομή βιωσιμότητας και ανάπτυξης.
• στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεών μας για την κάλυψη του αυξημένου κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και αντικατάστασης συσκευών, μέχρις ότου εκσυγχρονιστεί το τοπικό δίκτυο.

Παραμυθιά, 13-01-2022

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου
Κώτσης Νικόλαος
Έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τις διακοπές ρεύματος Έντονη διαμαρτυρία του εμπορικού συλλόγου Παραμυθιάς για τις διακοπές ρεύματος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.