Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας
.com/img/a/

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση
Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, 7μμ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

Εργαζόμενες –οι στα σουπερμάρκετ, τις αποθήκες, τα εμπορικά καταστήματα, στα γραφεία, καθαρίστριες, security, και αλλού

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας απευθύνει κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν μαζικά στη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση. Η Συνέλευση είναι το βήμα για να ακουστούν δυνατά τα αιτήματα μας, να σμίξουν οι κοινές μας αγωνίες, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.

Δυναμώνουμε με την παρουσία και την εγγραφή μας στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας, τη συλλογική και οργανωμένη δράση, τη μοναδική διέξοδο στα προβλήματά μας. Βάζουμε εμπόδιο στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, μπαίνουμε μπροστά για να ξεκινήσει η αντεπίθεση για τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει, για νέες κατακτήσεις.

Μέσα σε συνθήκες πανδημίας με τις μάχες που δώσαμε, αποκαλύψαμε το χαρακτήρα των μέτρων της κυβέρνησης, όπου με νόμους και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου επεδίωξε να διασφαλίσει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών, αδιαφορώντας για την υγεία και το εισόδημα μας. Συμβάλλαμε να μην περάσει το κλίμα φόβου, μοιρολατρίας, ανοχής και αναμονής.

Το μήνυμα που στείλαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν ξεκάθαρο: «Κανένας συνάδελφος μόνος του!» Όσοι συνάδελφοι απευθύνθηκαν στο σωματείο, για να καταγγείλουν τα όσα τραβάνε και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, έμαθαν τη σημασία του να υπάρχει σωματείο δυνατό, μαζικό, με παρουσία και μέλη σε κάθε χώρο δουλειάς, που παρεμβαίνει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα μας, διεκδικεί με κριτήριο τις ανάγκες και τις αγωνίες μας, κόντρα σε κυβέρνηση – εργοδοσία. Όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε με τις παρεμβάσεις μας να γίνει γνωστή σε όλους η κατάσταση που επικρατεί μέσα στους χώρους εργασίας μας, να γίνουν γνωστά τα πρωτόκολλα- λάστιχο που εφαρμόστηκαν προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών από το 1ο κύμα της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ – ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΛΕΨΟΥΜΕ

Το απαράδεκτο καθεστώς των νέων ατομικών συμβάσεων ευέλικτης & 6ημερης εργασίας, που αποτελούν εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, της διευθέτησης του χρόνου εργασίας, της 10ωρης δουλειάς και των απλήρωτων υπερωριών.

Τα εξαντλητικά και διευρυμένα ωράρια που τσακίζουν τη ζωή. Να απαιτήσουμε σταθερό ωράριο εργασίας, λιγότερες ώρες εργασίας με την κατοχύρωση του 7ωρου- 5ήμερου- 35ωρου, την επαναφορά και κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση των «σπαστών».

Τους μισθούς πείνας. Ειδικά αυτές τις ημέρες που η ακρίβεια ροκανίζει τους μισθούς μας, γίνεται όλο και πιο φανερό ότι δεν αρκούν ούτε καν για τα στοιχειώδη, αφού δυσκολευόμαστε να πληρώσουμε το νοίκι, το ρεύμα, τη θέρμανση, τα βασικά είδη διαβίωσης μας. Την ίδια ώρα ακριβοπληρώνουμε για την υγεία, τη μόρφωση των παιδιών μας ενώ υποβαθμίζεται και άλλο το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας.

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά της κλαδικής σύμβασης μας, η οποία καθορίζει το μισθό, τα ωράρια, γενικότερα τους όρους εργασίας με ενιαίο τρόπο για όλους.

Θέλουμε τώρα αυξήσεις στους μισθούς μας, κανείς κάτω από 751 ευρώ – σταθερή δουλειά για όλους. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους και της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.

Θέλουμε κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και υποχρεωτική. Λεμέ όχι στο τζογάρισμα των ασφαλιστικών μας εισφορών. Κατάργηση του νόμου Βρούτση/Κατρούγκαλου & Χατζηδάκη, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Απαιτούμε τώρα μέτρα για την προστασία της υγείας μας από την πανδημία, αλλά και τις επαγγελματικές ασθένειες που αυξάνονται λόγω των συνθηκών εργασίας. Μαζικά επαναλαμβανομενα δωρεάν test από κλιμακια του ΕΟΔΥ για όλους τους εργαζόμενους. Καμία απόλυση – αναστολή σύμβασης!

Δεν τους χαρίζουμε τη ζωή μας – δεν μπορούμε να ζούμε μέσα στην ανέχεια και την ανασφάλεια, συνεχώς να επιδεινώνονται οι όροι εργασίας και διαβίωσης στο όνομα μιας ανάπτυξης που συνθλίβει τις ανάγκες, ενώ υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε καλύτερα. Δεν ανεχόμαστε τα προκλητικά προνόμια εξασφάλισης των κερδών των εργοδοτών, που εξασφαλίζουν από όλες τις κυβερνήσεις, τους εκατοντάδες νόμους που μας κάνουν ακόμα πιο φθηνούς και ευέλικτους.

Με το σωματείο μας συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία, όπου οι συμβάσεις έχουν ημερομηνία λήξης και οι απολύσεις δίνουν και παίρνουν, στην εργασία μέσω δουλεμπορικών, στη διεύρυνση του ωραρίου 7:00 με 21:30 των Lidl και των άλλων αλυσίδων σουπερμάρκετ, στην «ενδιάμεση βάρδια» στον Σκλαβενίτη.

Βάζουμε στο επίκεντρο τον αγώνα για διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με μείωση του εργάσιμου χρόνου και αυξήσεις στους μισθούς.

Συνεχίζοντας το παράδειγμα των συναδελφων μας διανομέων στην E–FOOD, που μετά από μαζικότατες και με καθολική συμμετοχή κινητοποιήσεις και την αλληλεγγύη όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας, ακύρωσαν τα σχεδία και τους εκβιασμούς της εταιρείας, αναγκάζοντας την να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις σε αόριστου χρόνου, κάνοντας στην πράξη το νόμο Χατζηδάκη ξεσκονόπανο.

Συνεχίζουμε με εμπιστοσύνη στη δύναμη που έχουμε όταν διεκδικούμε οργανωμένα και συλλογικά , όταν το σωματείο με τα μέλη του είναι μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Ενισχύουμε την οργάνωσή μας, με νέες εγγραφές σε κάθε χώρο δουλειάς. Μαζικοποιούμε ακόμα περισσότερο το σωματείο μας, γινόμαστε μέλη και συμμετέχουμε στην εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση. Βγαίνουμε πιο δυνατοί, εξοπλισμένοι με θάρρος για τους αγώνες που έρχονται.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να γίνουν τώρα μέλη!
Με συναδελφική ενότητα και αλληλεγγύη διεκδικούμε τα δικαιώματα μας!
Κανένας μόνος του! Όλοι για έναν κι ένας για όλους!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, 7μμ, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας

[Η συμμετοχή στη γενική συνέλευση γίνεται με όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες(διπλή χειρουργική ή FP95), αποστάσεις, αντισηπτικά]
Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων & Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 06, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.