Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ακρίβεια και τις συντάξεις χηρείας

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ακρίβεια και τις συντάξεις χηρείας



ΑΚΡΙΒΕΙΑ
Με την επανάληψη των ίδιων αναποτελεσματικών και ανεπαρκών μέτρων, η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει χωρίς ουσιαστική προστασία τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το σαρωτικό κύμα ακρίβειας, το οποίο έχει εξαπλωθεί εκτός της ενέργειας, στα τρόφιμα, τα βασικά αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης.
Μετά από 5 μήνες αυξήσεων, η κυβέρνηση θυμήθηκε να ορίσει επιδότηση των εμπορικών τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος , η οποία δεν καλύπτει την τεράστια επιβάρυνση που υφίστανται εδώ και καιρό εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες. Το ίδιο ανεπαρκής είναι και η επιδότηση λογαριασμών φυσικού αερίου, όταν με βάση τον πληθωρισμό Νοεμβρίου η αύξηση στην τιμή του ήταν 181%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιμένει στα μέτρα που έχει προτείνει, για να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Όσο η κυβέρνηση αρνείται αυτά τα μέτρα, η φτωχοποίηση εργαζομένων, νοικοκυριών και μικρομεσαίων, επιταχύνεται με την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη.

· Τα μέτρα που έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας είναι:
– Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να αυξηθεί το εισόδημα των πολιτών.
- Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης έως τα 40.000 ευρώ.
- Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης για πετρέλαιο θέρμανσης κατά 93%, για πετρέλαιο κίνησης κατά 20% και για βενζίνη κατά 50%.
- Μείωση τιμολογίων της ΔΕΗ ώστε να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες παρόχους, και εξαντλητικούς ελέγχους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
- Άμεση αντιμετώπιση του χρέους νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που έχει δημιουργηθεί την περίοδο της πανδημίας με διαγραφή μέρους αυτού και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
- Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αγροτών.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΧΗΡΕΙΑΣ, ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
Πανικόβλητος από την κοινωνική κατακραυγή, μία εβδομάδα μετά την έκδοση της απαράδεκτης εγκυκλίου του ο κ. Τσακλόγλου, αναγκάστηκε σε μερική αναδίπλωση δηλώνοντας ότι η μείωση των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας θα ισχύσει από εδώ και στο εξής.
Επιβεβαίωσε κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι θα υπάρξουν μειώσεις, που μπορεί να φθάσουν και τα 268 ευρώ το μήνα, μείωση που ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε «δίκαιη».
Η κυβέρνηση αποφάσισε τις περικοπές, γιατί από 1ης Ιανουαρίου φέτος, ξεκινά η εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος του νόμου Χατζηδάκη, που παραδίδει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά επενδυτικά συμφέροντα, προκαλώντας ταυτόχρονα ένα υπέρογκο, και αυξανόμενο στα επόμενα χρόνια, δημοσιονομικό κόστος.
- Πρώτη θυσία για την κάλυψη των δαπανών συγκρότησης και λειτουργίας του νέου Ταμείου/ΤΕΚΑ, καθώς και του δημοσιονομικού κενού, ήταν το κοινωνικό μέρισμα και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
- Δεύτερη θυσία είναι οι συντάξεις χηρείας και αναπηρίας.
Επιπλέον από την εγκύκλιο Τσακλόγλου, επηρεάζονται δυσμενώς και οι προ του 2016 συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν θα δουν ποτέ αυξήσεις στις συντάξεις τους, αφού μεγεθύνεται η λεγόμενη προσωπική διαφορά.
Επηρεάζονται και οι αγρότες που έχουν καταστεί συνταξιούχοι από το 2017 και μετά. Σε περίοδο έξαρσης της πανδημίας, της ακρίβειας και της κοινωνικής κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά σε βίαιη αναδιανομή εις βάρος των πιο αδύναμων, των χαμηλοσυνταξιούχων και των δικαιούχων σύνταξης χηρείας και αναπηρίας.
Οι συνταξιούχοι πληρώνουν πολύ ακριβά τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Η κυβέρνηση οφείλει να ακυρώσει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο Τσακλόγλου!
- Να σταματήσει επιτέλους η παραπληροφόρηση, ο εμπαιγμός και η φτωχοποποίηση των συνταξιούχων!
Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ακρίβεια και τις συντάξεις χηρείας Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για την ακρίβεια και τις συντάξεις χηρείας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.