Γ. Ζάψας: “Καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα”

Γ. Ζάψας: “Καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα”


Στην Γλυκή και στις πηγές του Αχέροντας, βρέθηκε ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας, με αφορμή τις καταγγελίες κατοίκων και επιχειρηματιών του τουρισμού, για το έργο της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και απόφραξη γέφυρας και ρέματος από κορμούς ξερών δέντρων και αποκατάσταση κατολίσθησης στην περιοχή Κυψέλης και Γλυκής»

Ο Γιώεγος Ζάψας έκανε λόγο για κανονική καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα, τονίζοντάς πως «τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από την εισήγηση της Υπηρεσίας. Γίνονται εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά και πεσμένα δέντρα, με βαριά και ακατάλληλα μηχανήματα, στο θεματικό πάρκο της Γλυκής, που καμιά σχέση δεν έχουν με αποκατάσταση του τοπίου αλλά το καταστρέφουν ολοκληρωτικά».

Ο επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτώ” σημείωσε πως η που παρέμβαση γίνεται σε μήκος 1 km περίπου, από την αρχή των πηγών μέχρι την είσοδο στο φαράγκι του ποταμού Αχέροντα, αφορά ένα τόπο μοναδικής ομορφιάς και φυσικού κάλους που φιλοξενούσε επισκέπτες περιπατητές, ενώ ένα τμήμα από την ευρύτερη παραποτάμια περιοχή ειναι προστατευόμενη έκταση και χαρακτηρισμένη ως περιοχή Natura, δυτικά του ποταμού.

«Χρειάζεται άμεση διακοπή εργασιών και μελέτη πραγματικής αποκατάστασης σε δυο στάδια. Μια άμεση χρονικά παρέμβαση, επειδή σε 2 μήνες ξεκινά η τουριστική περίοδος και μια μακροπρόθεσμη που θα θωρακίσει την περιοχή από τα πλημμυρικά φαινόμενα του ποταμού, χωρίς να την αλλοιώνει όπως συμβαίνει με την παρούσα καταστροφική παρέμβαση, έχοντας για οδηγό τη μελέτη που συντάχθηκε για το Μυθικοί Αχέροντα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Ζάψας.
Γ. Ζάψας: “Καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα” Γ. Ζάψας: “Καταστροφή στο πλέον εμβληματικό σημείο του Αχέροντα” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Φεβρουαρίου 21, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.