Συνάντηση Γιόγιακα με Τσιάρα για στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας

Συνάντηση Γιόγιακα με Τσιάρα για στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας



Η στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών που εδρεύουν στη Θεσπρωτία ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης του Βασίλη Γιόγιακα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε την ανάγκη να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στο Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας, στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, και να προβλεφθούν πρωτίστως θέσεις Πληροφορικής - ώστε να υποστηριχθεί η επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων - καθώς και Γραμματέων και Δικαστικών Επιμελητών. Έθεσε επίσης ως προτεραιότητα την έγκριση της προμήθειας 10 ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύγχρονο λογισμικό από την Εισαγγελία Πρωτοδικών καθώς και την έγκαιρη αντικατάσταση των δικαστικών υπαλλήλων που πρόκειται να αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης το 2022. Ο κ. Γιόγιακας έθεσε επίσης το ζήτημα της υπαγωγής των ακινήτων των περιοχών Καταβόθρας, Μαζαρακιάς, Μαργαριτίου και Σπαθαραίων στη χωρική αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος του Κτηματολογίου στην Ηγουμενίτσα, αντί αυτού στην Πρέβεζα στο οποίο υπάγονται σήμερα.
Ο κ. Τσιάρας δεσμεύθηκε για την άμεση έγκριση της προμήθειας των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και για τη διασφάλιση των θέσεων ειδικότητας Πληροφορικής, στο πλαίσιο της ανακατανομής θέσεων στις δικαστικές υπηρεσίες της χώρας. Ως προς τη χωρική αρμοδιότητα των Κτηματολογικών Γραφείων, παρέπεμψε την εξέταση του θέματος από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Συνάντηση Γιόγιακα με Τσιάρα για στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας Συνάντηση Γιόγιακα με Τσιάρα για στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 16, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.