Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου

Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου


Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα. Οι εικόνες που θα αντικρύσει κάποιος που θα επισκεφθεί τον χώρο, οι φωτογραφίες και τα βίντεο δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς έχει συμβεί εδώ. Η δράση ήταν σωστή και αναγκαία. Η στήριξη στις όχθες με βράχους είναι απαραίτητη, οι πηγές έπρεπε να καθαριστούν και πολλοί κορμοί να απομακρυνθούν.

Ομως οι οδηγίες που δόθηκαν απο τους υπεύθυνους των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας στον εργολάβο, η ελλιπής επίβλεψη των εργασιών, και τα μέσα που επιλέχθηκαν εφεραν αυτό το θλιβερό αποτέλεσμα, για το οποίο κανένας δεν μπορεί να νιώθει περήφανος.

Η αντίδραση του τουριστικού συλλόγου και των επαγγελματιών της περιοχής δεν έχει σε καμία περίπτωση να κάνει με το ψάξιμο ευθυνών και να δείξει υπεύθυνους. Δεν είναι αυτή την στιγμή το ζητούμενο. Η ανάδειξη του θέματος και η αγωνία του τι μπορει να σωθεί και τι μπορεί να γίνει ως την ερχόμενη σεζόν είναι το κύριο μέλημά τους

Οι αρμόδιες αρχές αντί να πιέζουν τοπικούς προέδρους να βγάζουν ανακοινώσεις που υμνούν τις παρεμβάσεις και να δηλώνουν ικανοποιημένοι καλα είναι να συντονιστούν και να μάθουν απο τα λάθη. Ετσι και αλλιώς το χθεσινό περιεχόμενο της ανακοίνωσης των δυο προέδρων δείχνει ακριβώς το επίπεδο απο το οποίο πρέπει να ξεφύγουμε.

Εδώ που είμαστε τώρα και καθώς ο χώρος πρέπει να γίνει σύντομα επισκέψιμος, το πολύ σε δύο μήνες, μια καλή πρόταση είναι η Περιφέρεια που είναι τόσο γενναιόδωρη πάντα με τα Ζαγόρια και τα Τζουμέρκα, να χορηγήσει και για τον Αχέροντα ένα έκτακτο κονδύλι με το οποίο θα αρχίσουν άμεσες δράσεις αλλά με την βοήθεια ειδικών αυτή την φορά.

Είναι απαραίτητο να βρεθεί ένας ειδικός τρεχούμενων νερων, ενας ειδικός για θεματικά πάρκα, και ενας γεωπόνος βοτανολόγος. Αυτοί πρέπει να σχεδιάσουν και να προτείνουν σε σύντομο διάστημα , και να εχουν την γενική επίβλεψη. Μπορεί να μην τα προλάβουμε όλα, αλλά θα έχουμε αξιοπρεπή παρουσίαση στην έναρξη της τουριστικής σεζόν, και δεν θα απογοητεύσουμε τους χιλιάδες των επισκεπτών. Σε αυτή την προσπάθεια ο τουριστικός σύλλογος και οι ντόπιοι επαγγελματίες πρέπει και θα είναι αρωγοί και εθελοντές.

Στα θετικά νέα και η απελευθέρωση των σχολικών εκδρομών, μετα απο δύο χρόνια. Και καθώς οι πηγές του Αχέροντα είναι από τους ποιο δημοφιλείς προορισμούς στην Βοριοδυτική Ελλάδα καθιστούν τις ευθύνες μας μεγαλύτερες. Οι εκδρομές αυτές ξεκινάνε τον Απρίλη, είναι φανερό πως πρέπει οι μικροπολιτικές να παραμεριστούν και να σπεύσουμε.
Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου Θλιβερή η εικόνα του Αχέροντα. Να σώσουμε ότι προλαβαίνουμε | Γράφει ο Ηλίας Φωτίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.