Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων

Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων


Το διήμερο 22-23/02/2022, αντιπροσωπεία του Δήμου Σουλίου, αποτελούμενη από το Δήμαρχο κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φάνη Μπέλλο, τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης – Κοινωνικής Προστασίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Γεώργιο Ντάγκα, καθώς και τον αρχηγό της Συμπολίτευσης και Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Νίκο Αθανασίου, μετέβη στην Αθήνα για προγραμματισμένες συναντήσεις στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων με σκοπό την προώθηση θεμάτων του Δήμου. Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα.

Στις 22/02/2022, σύσσωμη η αντιπροσωπεία του Δήμου παρευρέθηκε σε συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Γεώργιο Αμυρά, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Κατατέθηκαν από το Δήμο στοιχεία για οχτώ (8) μονοπάτια-περιπατητικές διαδρομές και ο Υφυπουργός, δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, της συντήρησης, αναβάθμισης και αξιοποίησης 3ων μονοπατιών, με προτεραιοποίηση της σημαντικότητας και επισκεψιμότητάς τους από το Δήμο. Ο Δήμος, εξασφάλισε επίσης τη δέσμευση ότι οι περιβαλλοντικές μελέτες που θα εκπονηθούν από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), στο πλαίσιο των δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για την καταπολέμηση του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων, θα εκκινήσουν από το Δήμο Σουλίου, με σκοπό την αντιμετώπιση της ασθένειας και την πρόταση-χρηματοδότηση αποκατάστασης των πληγεισών περιοχών του Καλαμά και του Αχέροντα.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Σουλίου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα στις 23/02/2022, συζητήθηκε αρχικά η οικονομική ενίσχυση του Δήμου Σουλίου, λόγω κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση έγκριση χρηματοδότησης με το ποσό των 135.000,00€, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα αποκατάστασης.

Συζητήθηκαν επίσης, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης του Δημάρχου με τον Αναπληρωτή Υπουργό στις 12-10-2021, τα θέματα που αφορούν τις προτάσεις χρηματοδότησης του Δήμου. Οι δεσμεύσεις του τελευταίου ανανεώθηκαν σε ότι αφορά:
Τις προτάσεις χρηματοδότησης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, για τις οποίες ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε ότι στην τρέχουσα αξιολόγηση συμπεριλαμβάνεται η ένταξη της πρότασης με τίτλο «Αναβάθμιση των υφισταμένων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Σουλίου», στα πλαίσια της πρόσκλησης ΑΤ05 (προϋπολογισμού 1.882.760,00€). Δεσμεύτηκε επίσης για την ένταξη των προτάσεων με τίτλους «Αντισεισμικές παρεμβάσεις δημόσιων σχολείων & δημοτικών κτιρίων του Δήμου Σουλίου» και «Η συμβολή του Σουλίου στον αγώνα για την επανάσταση του 1821», οι οποίες υποβλήθηκαν στα πλαίσια των προσκλήσεων ΑΤ11 και ΑΤ14, προϋπολογισμού 133.442,30€ και 205.960,00€ αντίστοιχα. Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημέρωσε ότι η υποβληθείσα πρόταση στην πρόσκληση ΑΤ01 με τίτλο: «Βελτίωση υποδομών ύδρευσης Δήμου Σουλίου», προϋπολογισμού 3.898.272,90€, που αφορά τις Κοινότητες Καρυωτίου-Νεοχωρίου-Κρυσταλλοπηγής και Γκρίκας-Ψάκκας, θα ενταχθεί προς χρηματοδότηση στην επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής.
Τη χρηματοδότηση υλοποίησης της μελέτης που εκπονείται με ιδίους πόρους του Δήμου, για την αστική ανάπλαση της πόλης της Παραμυθιάς, για την οποία ο Αναπληρωτής Υπουργός ανανέωσε τη δέσμευσή του για την έγκριση ποσού της τάξης του 1.000.000€, μόλις η μελέτη ολοκληρωθεί και υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Πραγματοποιήθηκε τέλος συνάντηση σύσσωμης της αντιπροσωπείας του Δήμου με το Γενικό Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Δασκαλογιάννη καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Ο Δήμος, ανανέωσε το από τον Ιούνιο του 2020 αίτημά του για παραχώρηση των κατασκηνώσεων Παραμυθιάς, που αποτελούν ένα από τα τοπόσημα της πόλης και παραμένουν μερικώς ανεκμετάλλευτες. Η συζήτηση, κινήθηκε γύρω από τη διερεύνηση της βέλτιστης λύσης σε ότι αφορά τη διαχείριση και αξιοποίηση του χώρου και η ανταπόκριση από πλευράς του Υπουργείου ήταν θετική, ως προς τις προτεινόμενες από το Δήμο χρήσεις.
Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων Ο Δήμος Σουλίου για τις συναντήσεις σε Υπουργεία για την προώθηση τοπικών θεμάτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.