Τα πρώτα πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τα πρώτα πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο (+ΒΙΝΤΕΟ)Φωτιά ξέσπασε -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στο Euroferry Olympai, το επιβατηγό-οχηματαγωγό που πλέει ανοιχτά της Ηγουμενίτσας με προορισμός το Μπρίντεζι.

Τα πλάνα που μετέδωσε το Open είναι ενδεικτικά της έκτασης της φωτιάς, που ευτυχώς δεν έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των 239 επιβατών και των 51 μελών του πληρώματος καθώς όλοι αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στις σωστικές λέμβους και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Κατά πληροφορίες, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.
Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο σπεύδουν η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.
Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 4 Μποφόρ.

«Το ευχάριστο είναι ότι πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη φωτιά στο πλοίο ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος.

«Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, πηγαίνει μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος στην περιοχή βρίσκονται δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος», επισήμανε ο κ. Κατσαφάδος.

«Υπάρχει άμεση εγρήγορση, ώστε με πολλά μέσα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να περισυλλέξουμε τους ανθρώπους» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.


Τα πρώτα πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο (+ΒΙΝΤΕΟ) Τα πρώτα πλάνα από το φλεγόμενο πλοίο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες