Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου

Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου


Ζωντανός εντοπίστηκε στην πρύμνη του φλεγόμενου πλοίου ένας εκ των 12 αγνοουμένων του «Euroferry Olympia».

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του. Η ΕΜΑΚ χρησιμοποίησε μια σκάλα για να τον απομακρύνει από το πλοίο, ενώ επιβιβάστηκε σε ένα άλλο πλωτό μέσο με διασώστες που περίμεναν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. «Βρέθηκε ζωντανός ένας εκ των επιβατών, πιθανότατα Λιθουανικής καταγωγής και περιμένουμε να γίνει ταυτοποίηση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι Αρχές ελπίζουν ότι ο επιβάτης θα μπορέσει να τους δώσει πληροφορίες και για τους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Υπενθυμίζουμε πως στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Μέχρι πρότινος αγνοούνταν 12 άτομα, ανάμεσα στα οποία τρεις Έλληνες. Πλέον οι αγνοούμενοι είναι 11.

Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του πλοίου σε ασφαλές σημείο βόρεια της Κέρκυρας

Παράλληλα, το πλοίο ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο, στα βόρεια της Κέρκυρας, βορειοανατολικά του όρμου Κασσιόπης, καθώς αναμένονται ισχυροί άνεμοι και το πλοίο έχει πάρει κλίση, γεγονός που ανησυχεί τις Αρχές.

Εστίες καπνού εξακολουθούν να υπάρχουν στο εσωτερικό του, ενώ εξακολουθούν να επιχειρούν στην κατάσβεση τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα πυροσβεστικό πλωτό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πέντε Ρυμουλκά.
Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου Απεγκλωβίστηκε επιβάτης του πλοίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.