Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγορά

Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγορά



Ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν, με ξεχωριστή γεύση και μεγάλη διατροφική του αξία, καλλιεργείται τα τελευταία 5 χρόνια στην Γλυκή και με σταθερά βήματα κατακτά την αγορά.

Ο λόγος για το κουμκουάτ και την εταιρία Q TRADE. Η Q TRADE ιδρύθηκε το 2017 από τον Κωνσταντίνο Μπέσκα, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο του να ασχοληθεί με τις αγροτικές καλλιέργειες, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Γλυκή.

Η οικογένεια Μπέσκα επέλεξε το κουμκουάτ ως καλλιέργεια για την ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση του αλλά και τη διατροφική του αξία και δημιούργησε τη σειρά παραδοσιακών προϊόντων Q VALLEY, με στόχο την ελληνική αγορά και το εξωτερικό.

Σήμερα, στα 30 στρέμματα που διαθέτει η εταιρεία στο χωριό Γλυκή, καλλιεργούνται ήδη 3000 δέντρα κουμκουάτ, ακολουθώντας πιστά, τα μέτρα που απαιτούνται για την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας. Άλλωστε, η γεωγραφική θέση του κτήματος και το ήπιο κλίμα της περιοχής, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Η παραγωγή διατίθεται ως νωπό φρούτο, μεταποιείται µε χειροποίητο παραδοσιακό τρόπο ως μαρμελάδα, chutney & γλυκό του κουταλιού, σύμφωνα με το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ISO 22000, για την ασφάλεια των τροφίμων.

Ειδικότερα, η εταιρεία στοχεύει στην παραγωγή νωπών καρπών κουμκουάτ (BIO), στην επεξεργασία τους, συσκευασία τους και στη διανομή τους στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες για το σκοπό αυτό.

Η Q TRADE θα συμμετέχει στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ που θα πραγματοποιηθεί 18 – 20 Φεβρουαρίου και μπορείτε να την βρείτε στο περίπτερο Β11.4
Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγορά Το κουμκουάτ από τον κάμπο του Αχέροντα, κατακτά την αγορά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.