Μέχρι το 2023 η μελέτη του άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι | Περιλαμβάνει και τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας

Μέχρι το 2023 η μελέτη του άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι | Περιλαμβάνει και τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας


Μετά από αρκετά χρόνια σιωπής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας τη Δευτέρα το βράδυ, έγινε γνωστό ότι η αναβάθμιση του οδικού άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι, υπάρχει! Ως μελέτη που έχει αναθέσει η Εγνατία οδός ΑΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2023!
Ο σχεδιασμός των μελετητών παρουσιάστηκε σε σύσκεψη που έγινε στην Ηγουμενίτσα και στην οποία παραβρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Λώλος όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Πιτούλης, καθώς η μελέτη περιλαμβάνει και την παράκαμψη 3 χιλιομέτρων περίπου (περιφερειακή οδό) της Ηγουμενίτσας, εκ των οποίων το πρώτο χιλιόμετρο έχει ήδη κατασκευαστεί ως τετράιχνη οδός.
Μάλιστα το τμήμα αυτό της παράκαμψης είναι και το μοναδικό που έχει κοστολογηθεί μέχρι στιγμής και προυπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, με το Δήμαρχο να δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα γίνει προσπάθεια το έργο να ενταχθεί στο ταμείο ανάκαμψης.
Για το υπόλοιπο τμήμα περίπου 22 χιλιομέτρων μέχρι το Μαυρομάτι, το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ο δρόμος μελετάται με χαρακτηριστικά τρίιχνης βελτιωμένης εθνικής οδού, όπως δηλαδή το τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά και όχι με χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου, καθέτου της Εγνατίας οδού.
Έτσι η Ήπειρος θα έχει τη μοναδική πρωτοτυπία να έχει δύο κάθετους άξονες από την Εγνατία Οδό εκ των οποίων κανείς δεν θα έχει τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθετου άξονα, ενώ κάποιος εκ των δύο (και πιθανότερα αυτός των Ιωαννίνων) θα είναι τμήμα του Μπλε Διαδρόμου, του αυτοκινητοδρόμου Αδριατικής-Ιονίου που εκτείνεται από την Β. Ιταλία έως και την Καλαμάτα κατά μήκος των ακτών, ένα τεράστιας σημασίας έργο για την ανάπτυξη και την ανάδειξη των Δυτικών Βαλκανίων με το μήκος του να φτάνει περίπου στα 1.500 χιλιόμετρα… εκ των οποίων μόνο τα τμήματα της Ηπείρου θα είναι… τρίιχνα.

Μέχρι το 2023 η μελέτη του άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι | Περιλαμβάνει και τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας Μέχρι το 2023 η μελέτη του άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυρομάτι | Περιλαμβάνει και τον περιφερειακό της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 29, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.