Παιδιά ,αθώα θύματα του πολέμου | Από το 4ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας

Παιδιά ,αθώα θύματα του πολέμου | Από το 4ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας


Με κομμένη την ανάσα ο πλανήτης παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Φωτογραφίες και βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και της τηλεόρασης. Από τις πιο συγκλονιστικές αυτές που δείχνουν μικρά παιδιά. Ο φόβος, η αγωνία, η έκπληξη, δεν κρύβονται.
Ο πόλεμος για τα παιδιά είναι ένας κακός γίγαντας, που σπέρνει παντού το φόβο, τον τρόμο και την καταστροφή.
Τα παιδιά του πολέμου παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς, γιατί κάποιοι αποφάσισαν για τη δική τους μοίρα.
Παιδιά θύματα, που ζούνε τον εφιάλτη του πολέμου, ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στα σχολεία τους, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές ,στο σπίτι με την οικογένειές τους.
Τα χαμόγελα έχουν εξαφανιστεί, η ελπίδα έχει χαθεί, τα όνειρά τους έχουν αλλάξει χρώματα και πρωταγωνιστής στα πρόσωπά τους ο ΦΟΒΟΣ
Οι πληγές που αφήνει ο πόλεμος στα παιδιά είναι βαθιές και δύσκολα μπορούν να επουλωθούν, αφαιρώντας τους το δικαίωμα να ζήσουν μία υγιή σχολική και κοινωνική ζωή.


Συζητώντας εμείς, οι εκπαιδευτικοί με τα παιδιά μας , μπορούμε να τα υποστηρίξουμε, από τον δικό μας ρόλο, αξιοποιώντας εκπαιδευτικό υλικό και διδακτικές πρακτικές, με στόχο να τα βοηθήσουμε να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους για το θέμα του πολέμου. Είναι σημαντικό να αποδεχτούμε τις βαθύτερες ανησυχίες τους και να συζητήσουμε μαζί τους με ειλικρίνεια και λόγια προσαρμοσμένα στην ηλικία τους.
Όλοι προσευχόμαστε αυτή η φρικαλεότητα να τελειώσει σύντομα, να μην υπάρξουν άλλα θύματα, τα παιδιά να γυρίσουν στην αγκαλιά των γονιών τους, στο σχολείο τους, στην ρουτίνα τους.
Τα παιδιά του 4ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας ασχολούνται αυτό το διάστημα με τα «δικαιώματα των παιδιών» και με αφορμή την επικαιρότητα, αποφάσισαν να στείλουν μια κάρτα στα παιδιά της Ουκρανίας, με ζωγραφιές, ευχές και το δικό τους μήνυμα .

«Σας σκεφτόμαστε, σας αγαπάμε
είμαστε κοντά σας
και φωνάζουμε όλοι μαζί
ΟΧΙ άλλος πόλεμος πάνω στη γη»

Παιδιά ,αθώα θύματα του πολέμου | Από το 4ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας Παιδιά ,αθώα θύματα του πολέμου | Από το 4ο Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 15, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.