Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας



Από σχετικές αναρτήσεις σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, πληροφορηθήκαμε την επίσκεψη δύο Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Ηγουμενίτσας (Γιάννη Γόγολου και Κώστα Κοτζαπαναγιώτου) στον Πρόεδρο του ΔΣ και στον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΗ. Προφανώς, όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν κάθε δικαίωμα να συναντούν τις διοικήσεις νομικών προσώπων του Δήμου, αφού κάτι τέτοιο είναι εντός του πλαισίου των καθηκόντων τους.

Όταν όμως μια επίσκεψη λαμβάνει επίσημα χαρακτηριστικά και ακολουθείται από ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, που δημιουργούν μια στρεβλή εικόνα για το ποια είναι η πραγματική κατάσταση στη ΔΕΥΑΗ, τότε δικαιούμαστε να διαμαρτυρηθούμε γιατί οι δύο αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι (ο ένας εκ των οποίων μάλιστα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης) δεν επεδίωξαν να συναντηθούν και με το ΔΣ των Σωματείου Εργαζομένων, για να ακούσουν και τη δική μας άποψη, σε μια περίοδο μάλιστα όπου τα προβλήματα έχουν λάβει τέτοια έκταση, κάτι που προκάλεσε – μεταξύ άλλων – και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ. Αν άκουγαν και την δική μας πλευρά, τότε δεν είμαστε τόσο σίγουροι ότι θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι όλα βαίνουν καλώς και δεν θα μοίραζαν αφειδώς τα συγχαρητήρια στη διοίκηση της ΔΕΥΑΗ.

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων σταθερά επιδιώκει την ανάδειξη των προβλημάτων των εργαζομένων, αλλά και της Επιχείρησης γενικότερα και πάντα καλωσορίζει κάθε κίνηση που προσελκύει το ενδιαφέρον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και κάθε άλλου φορέα. Αρκεί το ενδιαφέρον να είναι ειλικρινές, κάτι που αποδεικνύεται από τη διάθεση να ακουστούν όλες οι απόψεις, καθώς και από την ύπαρξη συγκεκριμένων προτάσεων, Δυστυχώς, στην προκειμένη περίπτωση δεν είδαμε τίποτα από τα δύο.

Το ίδιο ευπρόσδεκτο είναι το ενδιαφέρον και της Δημοτικής Αρχής, η οποία έως τώρα δεν έχει επιδείξει την δέουσα προσοχή στα προβλήματά μας. Επισημαίνεται, ότι η ΔΕΥΑΗ είναι νομικό πρόσωπο του Δήμου και η λειτουργία της εποπτεύεται από αυτόν. Το δε Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο είναι και υπόλογο.

Εμείς, είμαστε πάντα στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής και όλων των Δημοτικών Συμβούλων ανεξαρτήτως παρατάξεων, αλλά και κάθε ευαισθητοποιημένου πολίτη, για να παρέχουμε πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΗ και τα οποία την εμποδίζουν να αναπτυχθεί περαιτέρω και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες. Και προφανώς, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε στο πλαίσιο κοινά αποδεκτών προτάσεων για την αναβάθμιση της λειτουργίας της Επιχείρησης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΑΗ
Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 03, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.