Συνάντηση της Πανηπειρωτικής με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου

Συνάντηση της Πανηπειρωτικής με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου


Ο πρόεδρος της ΠΣΕ Μάκης Κιάμος και η Έφορος Δημοσίων Σχέσεων Μαρίκα Γκόνη συναντήθηκαν 8.3.2022 με τον Βασίλη Κάζιο και Γεώργιο Τζομάκα, πρόεδρο και αντιπρόεδρο αντίστοιχα, της Πολιτικής Οργάνωσης, «ΟΜΟΝΟΙΑ», της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία, καθώς και με τον πρόεδρο και βουλευτή του Κόμματος «Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» Ευάγγελο Ντούλες και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία. Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΠΣΕ, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος.
Ειδικότερα πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα, όπως ανθρώπινα δικαιώματα, περιουσιακό, απογραφή του πληθυσμού και διοικητική διαίρεση. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό και την παράδοση. Παράλληλα συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες στην Ελλάδα, όπως το ασφαλιστικό.
Ο πρόεδρος Μάκης Κιάμος δήλωσε πως η ΠΣΕ είναι πάντοτε στο πλευρό των Βορειοηπειρωτών και θα εντείνει τις παρεμβάσεις και παραστάσεις της προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες.
Συμφωνήθηκε να γίνει συνεργασία σε θέματα πολιτισμού και να πραγματοποιηθεί ημερίδα με πολιτιστικό περιεχόμενο που θα αφορά τα ήθη, τα έθιμα και γενικότερα τον ηπειρώτικο πολιτισμό.
Συνάντηση της Πανηπειρωτικής με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου Συνάντηση της Πανηπειρωτικής με εκπροσώπους της Ελληνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.