Ευρωπαϊκός δείκτης ποιότητας | Διασώζονται Ήπειρος και Ανατολική Μακεδονία!

Ευρωπαϊκός δείκτης ποιότητας | Διασώζονται Ήπειρος και Ανατολική Μακεδονία!


Μόλις δύο περιοχές της χώρας διασώζονται σε μελέτη της Κομισιόν που αφορά στον ευρωπαϊκό δείκτη ποιότητας της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαϊκός Δείκτης Ποιότητας της Κυβέρνησης (EQI) καταγράφει τις εμπειρίες των μέσων πολιτών σε ορισμένους τομείς που σχετίζονται: με τη διαφθορά, την ποιότητα και την αμεροληψία τριών βασικών δημόσιων υπηρεσιών – υγείας, εκπαίδευσης και αστυνόμευσης – στην περιοχή διαμονής τους, και τα παρουσιάζει από το 2010.

Η έρευνα του 2021 συγκέντρωσε στοιχεία, κατάγραψε απόψεις και διαπίστωσε καταστάσεις σε μία σειρά από τομείς σε κάθε περιοχή: για τη δημόσια φροντίδα υγείας, την εκπαίδευση και την επιβολή του νόμου.

Στην έρευνα συμμετείχαν 129.000 ερωτηθέντες από 208 περιοχές στα 27 κράτη – μέλη της ΕΕ.

Τα αποτελέσματα αναλύονται σε σχετικό χάρτη όπου σκούρο μπορντό χρώμα κατέχουν οι χώρες με χαμηλότερη βαθμολογία ενώ έντονο μπλε όσες διαπιστώθηκαν οι καλύτερες συνθήκες στους παραπάνω δείκτες.

Η Ελλάδα είναι βυθισμένη στο μπορντό και μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι Περιφέρειες Ηπείρου και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης οι οποίες αποτυπώνονται σε σομόν χρώμα.
Ευρωπαϊκός δείκτης ποιότητας | Διασώζονται Ήπειρος και Ανατολική Μακεδονία! Ευρωπαϊκός δείκτης ποιότητας | Διασώζονται Ήπειρος και Ανατολική Μακεδονία! Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.