Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ψάρια που καλλιεργούνται στις μονάδες Ιχθυοκαλλιέργειας της Θεσπρωτίας, να ενημερωθούν για την ανάπτυξη τους και τη διατροφική τους αξία και πως συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να ξεναγηθούν στις μονάδες που βρίσκονται στη Λωρίδα Σαγιάδας, είχαν 30 μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ξηρολόφου του Δήμου Σουλίου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με το Σύλλογο Υδατοκαλλιεργητών του Νομού Θεσπρωτίας.


Στόχος του προγράμματος «Ανάδειξης και Προβολής Προϊόντων Ιχθυοκαλλιέργειας Θεσπρωτίας», που υλοποιεί το Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του Μέτρου 3.4.3. «Μέτρα Εμπορίας» του ΕΠΑΛΘ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020 κατά 100% (75% κοινοτική και 25% εθνική συμμετοχή), είναι οι μικροί μαθητές να ενημερωθούν για τη διατροφή και το πόσο σημαντικό είναι να προσθέσουν στο διαιτολόγιο τους τα ψάρια, ενώ ταυτόχρονα τους παρασχέθηκαν στοιχεία και πληροφορίες για τον κόσμο της θάλασσας και την προστασία του περιβάλλοντος.


Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε εγκαταστάσεις και να έρθουν σε επαφή με τα ψάρια σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους από τον γόνο μέχρι τα ψάρια εμπορεύσιμου μεγέθους που φτάνουν στο πιάτο μας.

Στους μικρούς μαθητές διανεμήθηκαν αναμνηστικά, κατάλληλα για την ηλικία τους, όπως βιβλίο με παραμύθι ειδικά διαμορφωμένο για το πρόγραμμα, βιβλίο συνταγών μαγειρικής με συνταγές αποκλειστικά για είδη ψαριών που εκτρέφονται στις Θεσπρωτικές μονάδες θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας και διάφορα άλλα δώρα (στυλό, κασετίνα, ξυλομπογιές, καπέλα κλπ).


Σε δηλώσεις τους τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Υδατοκαλλιεργητών Θεσπρωτίας Ιωάννης Χεκίμογλου σημείωσαν τη σημασία που έχει οι μικροί μαθητές να εντάξουν στη διατροφή τους τα ψάρια, να εξοικειωθούν με τη διαδικασία παραγωγής και συνάμα να αντιληφθούν τη σημασία που έχει το υγιές θαλάσσιο περιβάλλον για τη ζωή όλων.

Ανάλογες επισκέψεις θα πραγματοποιήσουν 30 συνολικά σχολεία της περιοχής.

Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ) Επίσκεψη μαθητών στην ιχθυογενετική μονάδα και τις ιχθυοκαλλιέργειες στη Σαγιάδα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες