Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας

Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας


Στην 144η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU), που θα πραγματοποιηθεί στη Nusa Dua της Ινδονησίας, από 19 έως και 24 Μαρτίου, θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από τους βουλευτές κ.κ. Στέφανο Γκίκα, Βασίλειο Γιόγακα και Ιωάννη Μουζάλα.

Το κεντρικό ζήτημα που θα απασχολήσει την Ολομέλεια της IPU είναι «Φτάνοντας στο μηδέν: κινητοποίηση των κοινοβουλίων για δράση για την κλιματική αλλαγή». Παράλληλα, κατόπιν προτάσεων που θα κατατεθούν, θα διεξαχθεί συζήτηση επείγοντος θέματος επικαιρότητας, με υιοθέτηση σχετικού ψηφίσματος.

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης θα συνεδριάσουν επίσης οι τέσσερεις Μόνιμες Επιτροπές. Ειδικότερα, στην Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια θα διεξαχθεί και ψήφιση του σχεδίου ψηφίσματος με τίτλο «Επανεξέταση και αναδιατύπωση της προσέγγισης των ειρηνευτικών διαδικασιών με στόχο την προώθηση της διεθνούς ειρήνης», ενώ στην Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο θα γίνει συζήτηση και ψήφιση του σχεδίου ψηφίσματος με τίτλο «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ως κινητήρια δύναμη για τον τομέα της εκπαίδευσης, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας».

Εξάλλου, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Κυβερνητικού Συμβουλίου (Governing Council), της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+ στην οποία ανήκει η Ελλάδα, του Φόρουμ Γυναικών Κοινοβουλευτικών, του Φόρουμ Νέων Κοινοβουλευτικών και της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Κοινοβουλίων (ASGP).
Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας Στη Nusa Dua της Ινδονησίας ο Βασίλης Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.