1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Σουλίου

1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Σουλίου



Αναρτήθηκε την Πέμπτη 08-04-2022 στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών περί ένταξης του έργου του Δήμου Σουλίου με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΟΔΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ/ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Το συγκεκριμένο έργο είναι το 2ο που εντάσσεται στο εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα, εκ των 10 προτάσεων που έχουν υποβληθεί από το Δήμο Σουλίου για χρηματοδότηση.

Το έργο, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα με το ποσό των 1.882.760,00 € και αφορά την αναβάθμιση υφιστάμενων οδών πρόσβασης σε γεωργικές/κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στην ευρύτερη περιοχή της πεδιάδας Παραμυθιάς και Αχέροντα. Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα του αγροτοκτηνοτροφικού πληθυσμού από και προς τα αγροκτήματα, σε μια περιοχή χαρακτηρισμένης ως «γη υψηλής παραγωγικότητας» με άμεσο αντίκτυπο στην οικονομία κλίμακας των εν λόγω δραστηριοτήτων.

Ειδικότερα οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν τμηματικά, σε υφιστάμενη αγροτική οδοποιία κυριότητας του Δήμου Σουλίου, στις περιοχές των αναδασμών Παραμυθιάς-Καρυωτίου, Ραχουλίου, Προδρομίου, Χρυσαυγής, Σκανδάλου, Γαρδικίου και Ποταμιάς. Το συνολικό μήκος των παρεμβάσεων ανέρχεται σε 12.2 km περίπου.

Με την παρούσα απόφαση ο Δήμος Σουλίου έχει ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση της τάξης των 5.000.000,00€ περίπου από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», από το σύνολο των 12.000.000,00€ που ήταν το ύψος των προϋπολογισμών των προτάσεων που κατατέθηκαν
1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Σουλίου 1.883.000€ για την πρόσβαση σε γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Απριλίου 11, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.