Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο

Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο


Εντός του 2023 αναμένεται να γίνει η ερευνητική γεώτρηση για τον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Η γεώτρηση θα γίνει από την Energean που έχει αναλάβει το ερευνητικό πρόγραμμα και έχει ολοκληρώσει ήδη την σεισμική έρευνα σε τμήμα των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Η εταιρεία έχει επιστρέψει ήδη στο ελληνικό δημόσιο το τμήμα του Δήμου Ζαγορίου που περιλαμβάνονταν στο οικόπεδο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι είχε επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων για την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Λιγοψάς Δήμου Ζίτσας.

«Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσε ο Πρωθυπουργός και μου ανακοίνωσε ότι τα Γιάννενα, και δη ο Δήμος Ζίτσας, είναι ένα μέρος όπου θα γίνει η έρευνα για το φυσικό αέριο. Το ανακοίνωσα και δεσμεύομαι πλέον ότι ως Περιφερειάρχης Ηπείρου εγώ θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια και εύχομαι να βρούμε το επιθυμητό στο μέρος που θα γίνουν οι τελικές έρευνες», ανέφερε.

Πηγές πάντως από την Energean σημειώνουν ότι η γεώτρηση θα γίνει σε κεντρικό σημείο του οικοπέδου το οποίο προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη έρευνα η γεώτρηση είχε γίνει το 2000-2001 κοντά στο Καλπάκι.
Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες