Τελικά θέλουμε να σώσουμε το Δρέπανο;

Τελικά θέλουμε να σώσουμε το Δρέπανο;


Συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μία αναβολή στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, η αίτηση της μισθώτριας του δημοτικού καταστήματος Κεντρικό στην παραλία του Δρεπάνου, με την οποία ζητείται η άδεια για την κατασκευή πισίνας 200 τ.μ.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να ελέγξουμε εάν είναι επιτρεπτό από τη νομοθεσία η κατασκευή πισίνας, πάνω κυριολεκτικά στο κύμα και σε περιοχή natura, αλλά θα το εξετάσουμε από πολιτική σκοπιά και με τις πολιτικές του προεκτάσεις.

Θα απευθυνθούμε σε όλη την παράταξη του κ. Λώλου, αλλά κυρίως στον ίδιο.

Κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής, πριν από μόλις 2 μήνες, συγκαλέσατε ευρεία σύσκεψη φορέων, με αφορμή τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα εκείνες τις ημέρες και κατέδειξαν την άμεση ανάγκη προστασίας της ακτής Δρεπάνου – Μακρυγυαλίου.

Σε αυτή τη σύσκεψη, το σύνολο των παρευρισκόμενων συμφώνησαν πως θα πρέπει επιτέλους να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη ανθρώπινη παρέμβαση στο παραλιακό στολίδι της πόλης, εάν θέλουμε να το χαίρονται και οι επόμενες γενιές.

Για το λόγω αυτό, θα απαιτούσαν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, να περιορίσει τις άδειες για καντίνες, οι οποίες παρά τη μικρή τους παρέμβαση, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στη διάβρωση της παραλίας και του αναχώματος που κρατάει τη θάλασσα μακριά από τη λιμνοθάλασσα.

Κάτι φυσικά που δεν έγινε και από ότι μαθαίνουμε ο ΟΛΗΓ έχει χωροθετήσει 13 θέσεις για τοποθέτηση καντινών τη φετινή τουριστική περίοδο.

Σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, ανέφερε πως μόνο για τη μελέτη προστασίας του Δρεπάνου, απαιτούνται 100.000€.

Φαντάζει επομένως εντελώς παράλογο, από τη μία να λέμε πως ενδιαφερόμαστε για τη διάβρωση της παραλίας και από την άλλη να δίνουμε άδεια για να μπει μπουλντόζα και να σκάψει πάνω στο ανάχωμα, για την κατασκευή πισίνας από έναν ιδιώτη.



Η εισήγηση που παρέλαβε το δημοτικό συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Τσουμάνη, περιοριζόταν μόνο στην αναφορά της νομοθεσίας και συνοδευόταν από ένα πρόχειρο σχέδιο, όπου φαίνεται η θέση που θα κατασκευαστεί η πισίνα, χωρίς να αναφέρονται σημαντικές πληροφορίες, όπως πχ το βάθος το οποίο θα σκαφτεί η παραλία.

Ακούσαμε από τον αντιδήμαρχο, πως είναι μια κατ' αρχήν απόφαση, ώστε να μην μπει τζάμπα σε έξοδα ο ιδιώτης, ώστε να λάβει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις .

Μόνο που ξεχνάτε πως έχετε εκλεγεί από τους πολίτες της Ηγουμενίτσας, για να εξυπηρετείτε τα συμφέροντά τους.

Ακούσαμε επίσης πως η πισίνα θα χρησιμοποιείται για αθλοπαιδίες και για να μπορούν να κολυμπούν με ασφάλεια τα μικρά παιδιά. Στην παραλία του Δρεπάνου. Στην πιο ασφαλή και οικογενειακή παραλία σχεδόν όλου του Ιονίου. 

Δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τους στρουθοκάμηλους. Σκοπός της κατασκευής της πισίνας είναι για να χρησιμοποιηθεί ως ντεκόρ στις δεξιώσεις γάμου που λαμβάνουν χώρα στο συγκεκριμένο κατάστημα (αλήθεια αυτό επιτρέπεται μεταμεσονύχτιες ώρες σε περιοχή natura;).

Είναι σίγουρο πως με την προσθήκη πισίνας 200 τ.μ. θα ανέβει η αξία του μισθώματος κάνοντάς το ανταγωνιστικότερο όμοιων επιχειρήσεων. Θα ζητηθεί από τη δημοτική αρχή αντίστοιχη αύξηση και στο ετήσιο μίσθωμα;

Σκεφτήκατε αγαπητοί πως δημιουργείτε τετελεσμένα και πως μπορεί να ανοίξετε τους ασκούς του Αιόλου (και τις ορέξεις των ιδιωτών) και να δείτε ξαφνικά παρόμοιες αιτήσεις και από το κάμπινγκ αλλά ακόμα και από το έτερο δημοτικό κατάστημα στο Δρέπανο;

Ως εδώ!!!
Δεν γίνεται στον βωμό των εξυπηρετήσεων, ακόμα και της ανάπτυξης (της τσέπης του ιδιώτη), να υπονομεύεται το μέλλον των παιδιών μας.
Τελικά θέλουμε να σώσουμε το Δρέπανο; Τελικά θέλουμε να σώσουμε το Δρέπανο; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.