Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς

Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς


Σε δίκη οδηγείται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, μετά από μήνυση που του είχε καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ Θεσπρωτίας και δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Αναστασίου.

Οι ανακριτικές αρχές, αφού εξέτασαν τη μήνυση και τις καταθέσεις, αποφάσισαν να παραπέμψουν τον κ. Παππά, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022.

Η μήνυση που κατέθεσε ο εκδότης της εφημερίδας ΤΙΤΑΝΗ ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, στρέφεται κατά του δημάρχου για παράβαση του άρθρου 5 του Ν.3584/2007 σε συνδυασμό με το άρθρο 259 του Ποινικού Κώδικα.

Με λίγα λόγια, ο Δήμαρχος Φιλιατών, κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και πως με πρόθεση, είχε αποκλείσει την εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ από τις πληρωμένες δημοσιεύσεις του Δήμου Φιλιατών, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να τρομάξει τον δημοσιογράφο - εκδότη, ώστε να σταματήσει τον δημοσιογραφικό έλεγχο για τα γενόμενα στο δήμο και να τον οδηγήσει στην οικονομική του εξόντωση. 

Συγκεκριμένα ο κ. Παππάς μηνύθηκε διότι παρέβη συστηματικά τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, που απορρέουν από την προβλεπόμενη στη διάταξη του άρθρου 13 παρ.4 Ν. 2328/1995 (ΦΕΚ Α 159) υποχρέωσή του για ίση κατανομή των δημοσιεύσεων, οι οποίες προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 3 Ν.3548/2007 (ΦΕΚ 68Α /20.3.2007), των φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα (παρ.6 άρθρου 1 Ν.1256/1982), όπως εκάστοτε ισχύει, σε νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες, η οποία, ως υποχρέωση επαναλαμβάνεται στο άρθρο 3 Ν.3584/2007.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ο κ. Παππάς δεν θα "κρυφτεί" χρησιμοποιώντας κάθε ευκαιρία για αναβολή. 
Άλλωστε καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Έτσι δεν είναι κ. δήμαρχε;
Εάν δεν έχετε αδικήσει την εβδομαδιαία εφημερίδα, πρώτος θα πρέπει να ζητήσετε την εκδίκαση της υπόθεσης. 
Όλα τα άλλα θα είναι φυγομαχία και εμμέσως παραδοχή ενοχής.
Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς Σε δίκη παραπέμπεται ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 27, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.