Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!!

Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!!


Χωρίς ταχυδρομικό διανομέα και ταχυδρομικό υπάλληλο, έχει μείνει ο Δήμος Φιλιατών, με αποτέλεσμα για περισσότερο από ένα μήνα οι κάτοικοι της ακριτικής κωμόπολης να μην παραλαμβάνουν αλληλογραφία, λογαριασμούς, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι και ανήμποροι να μεταβούν κάπου, να κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς την πληρωμή των συντάξεών τους μέσα στις εορτές του Πάσχα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έγινε πράξη η αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα οι δύο υπηρετούντες στους Φιλιάτες υπάλληλοι να οδηγηθούν σε εθελουσία έξοδο. Στη συνέχεια οι ανάγκες παράδοσης της αλληλογραφίας καλύπτονταν με συμβασιούχο διανομέα, η σύμβαση του οποίου έληξε στις 31 Μαρτίου, αν και είχε σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του λίγο νωρίτερα καθώς ήταν ασθενής, ενώ το ταχυδρομικό γραφείο ανοίγει υπάλληλος που μεταφέρεται από άλλες περιοχές της Θεσπρωτίας εκ περιτροπής για λίγες ημέρες και ο οποίος δεν προλαβαίνει να διεκπεραιώσει ούτε τις εργασίες εντός του καταστήματος.


Έτσι, εν όψει Πάσχα και ενώ οι σάκοι με αλληλογραφία και δέματα στοιβάζονταν για περισσότερες από τρείς εβδομάδες στο ταχυδρομείο Φιλιατών, λογαριασμοί ΔΕΚΟ έληξαν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και διακοπές τηλεφωνικών συνδέσεων, τέσσερις συνταξιούχοι ταχυδρόμοι, ο Γιώργος Μπεράτης, ο Κώστας Μάνος, ο Κώστας Λιόντος και ο Δημήτρης Τσότσης, ανέλαβαν εθελοντική δράση!

Έσπευσαν στο ταχυδρομείο ώστε να ανοίξουν τους σάκους και να ταξινομήσουν την αλληλογραφία και με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν στο κατάστημα για να παραλάβουν την αλληλογραφία τους!


«Αγαπητοί Φιλιαταίοι
Επειδή στο ταχυδρομείο μας δεν υπάρχει πλέον διανομέας για να διανείμει την αλληλογραφία παρακαλούμε όσοι περιμένετε αλληλογραφία λογαριασμούς κλπ αύριο 15-4-2022 μπορείτε να προσέλθετε στο Ταχυδρομείο να την παραλάβετε. Εμείς θα είμαστε πάλι εκεί να σας εξυπηρετήσουμε . Δυστυχώς δε βλέπουμε κάποια άλλη λύση…»
Καθώς όμως δεν είναι σε θέση όλοι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Φιλιατών να μεταβούν στο ταχυδρομείο, ο Δημήτρης Τσότσης, ανέβηκε και πάλι στο μηχανάκι του και άρχισε να μοιράζει την αλληλογραφία στους ανήμπορους πολίτες. Μια κίνηση που όπως ο ίδιος σημειώνει με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είχε συμβολικό χαρακτήρα και όχι ουσιαστικό ή πολιτικό καθώς δεν είναι δυνατό η ταχυδρομική υπηρεσία να προσφέρεται από εθελοντές… ούτε φυσικά όλοι οι κάτοικοι των Φιλιατών να μεταβαίνουν καθημερινά στο ταχυδρομείο για να δουν αν έχουν αλληλογραφία, ούτε να γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα έχουν αλληλογραφία!”


Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Φιλιατών δεν υφίσταται πλέον κανένα τραπεζικό υποκατάστημα, το ταχυδρομείο δεν λειτουργεί ως υποκατάστημα της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται τα ΕΛΤΑ, λειτουργούν μόνον ΑΤΜ και φυσικά αυτά, ακόμα κι αν κάποιος γνωρίζει πως να τα χρησιμοποιήσει δεν… μοιράζουν αλληλογραφία!
Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!! Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.