Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B

Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B


Μέχρι την ηλικία των 10, η Elizze ζούσε με τους γονείς της στην Παραμυθιά ωστόσο, η οικονομική κρίση που χτύπησε τη χώρα μας τους έκανε να πάρουν την απόφαση και να μετακομίσουν στην Γερμανία, τελικά όμως εκείνη αποφάσισε να επιστρέψει για χάρη της μουσικής.

H Ellize έγινε γνωστή για πρώτη φορά μέσα από την επιτυχημένη συνεργασία της με τον MG και τον Acejax στο «Criminal», ενώ αμέσως μετά κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό single, με τίτλο «All Night Long».

Τη συναντήσαμε στα γυρίσματα του video clip για το νέο της τραγούδι με τίτλο “Τι ζητάς”, όπου ακολουθούσε με απόλυτη ευλάβεια τις οδηγίες της ομάδας και του σκηνοθέτη της.

«Είχα πάρα πολύ άγχος. Μέχρι τις 4 το πρωί έκανα πρόβες μόνη μου στο δωμάτιό μου» παραδέχεται η ίδια στο TLIFE σε ένα από τα διαλείμματα και συνεχίζει: «Είναι πολύ ωραίο όλο αυτό που ζω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Είναι τόσα άτομα εδώ που μπορεί να έχουν αφήσει άλλες δουλειές για να ασχοληθούν μαζί μου, να με βοηθήσουν… Αφιερώνουν χρόνο από τον εαυτό τους σε μένα και νιώθω πολύ ευγνώμων γι’ αυτό και θέλω να τους δικαιώσω με το αποτέλεσμα».

Η μουσική μπήκε στη ζωή της όταν ακόμα ήταν πολύ μικρή. Στην ηλικία των 10 άρχισε να πειραματίζεται με διάφορα είδη, ξεκινώντας από την εκκλησιαστική μουσική. Ακολούθησαν τα ηπειρώτικα μιας και οι γονείς της – όπως και εκείνη – κατάγονται από την Ήπειρο, στην πορεία ήρθε το λαϊκό. Γρήγορα μεταπήδησε στην ποπ μουσική και από εκεί κατέληξε στην R&B που είναι και αυτή που νιώθει να την εκφράζει περισσότερο.

«Στην R&B βρήκα την αγάπη μου. Αυτό που κυρίως με κέρδισε είναι η ιστορία της. Ανέκαθεν μου αρέσει η «old school» μουσική. Προτιμώ αυτές τις μελωδίες από τις πιο σύγχρονες. Σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι δε μου αρέσει και η σύγχρονη μουσική ή ότι δεν τη στηρίζω αλλά νιώθω ότι υπάρχει κάτι που με ενώνει με τη μουσική των 90s και την old school R&B» εξομολογείται η ίδια στο TLIFE.

«Η μουσική ήταν που με έκανε να πάρω την απόφαση να επιστρέψω στην Ελλάδα. Οι γονείς μου βρίσκονται ακόμα στη Γερμανία. Στην αρχή μου ήταν δύσκολο, δεν ήταν εύκολο. Έχω όμως την εταιρεία μου που πραγματικά τη βλέπω σαν οικογένειά μου. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να είσαι οικογένεια με τα άτομα με τα οποία συνεργάζεσαι. Αυτό είναι κάτι που από την πρώτη στιγμή με έκανε να νιώθω μια ασφάλεια» αναφέρει σε άλλο σημείο της συζήτησής μας η Ellize.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι με τον MG εκείνη βρισκόταν στη Γερμανία. Η επαφή με τον γνωστό ράπερ έγινε μέσα από το Instagram όταν εκείνος της έστειλε μήνυμα προτείνοντας της να συνεργαστούν.

«Δέχτηκα αμέσως την πρότασή του» μας λέει και συνεχίζει, «Ηχογράφησα το κομμάτι στη Γερμανία, του έστειλα το αρχείο, στη συνέχεια γύρισα εγώ κάποιες σκηνές σε video εκεί και στη συνέχεια τα συνέδεσαν».

Όσο για την επιτυχία του συγκεκριμένου τραγουδιού η Εllize δηλώνει: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι το τραγούδι μας με τον MG θα έχει τέτοια επιτυχία. Χάρηκα πάρα πολύ που εξελίχθηκαν έτσι τα πράγματα και που ο κόσμος αγκάλιασε τόσο γρήγορα τη φωνή και τη μουσική μου. Τα social media βεβαίως έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό.

Μέχρι τώρα, η Ellize λαμβάνει αρκετά θετικά μηνύματα από τον κόσμο αλλά ακόμα και όταν λαμβάνει κάποιο αρνητικό μήνυμα, κατανοεί ότι πρόκειται για κάτι φυσιολογικό. «Δε μπορείς να αρέσεις στον καθένα» λέει χαρακτηριστικά η Ellize.

H Ellize είναι από τις λίγες κοπέλες στη χώρα μας που ασχολείται με την R&B και επιθυμία της είναι αυτός ο δρόμος να ανοίξει και να μπουν και άλλες κοπέλες σε αυτόν τον χώρο.

«Δυστυχώς στη μουσική βιομηχανία της Ελλάδας δεν υπάρχουν αρκετές κοπέλες που να ασχολούνται με την R&B. Γίνεται όμως μια αρχή και ο χώρος δείχνει να τις στηρίζει» δηλώνει στο TLIFE.

«Δυστυχώς στην Ελλάδα η R&B είναι παρεξηγημένη. Είναι τέχνη και δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στην Τέχνη. Στην πορεία όμως εύχομαι να ανοίξει η μουσική βιομηχανία και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει μόνο το λαϊκό ή η ποπ. Χαίρομαι που έχουν αρχίσει να ανοίγουν οι ορίζοντές μας πάνω στη μουσική έστω και με αργούς ρυθμούς» αναφέρει σε άλλο σημείο.

Αυτή την περίοδο η Ellize ετοιμάζει ένα νέο τραγούδι με τον Mente Fuerte. Πρόκειται – όπως μας αποκαλύπτει – για ένα άκρως εμπορικό και ραδιοφωνικό κομμάτι. Μια συνεργασία για την οποία νιώθει πολύ χαρούμενη.
Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B Ellize | Από την Παραμυθιά στην κατάκτηση της R&B Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.