Kαράτε: Ελληνικός θρίαμβος ανήμερα του Πάσχα | Χάλκινο μετάλλιο για τη Μαρία Στόλη

Kαράτε: Ελληνικός θρίαμβος ανήμερα του Πάσχα | Χάλκινο μετάλλιο για τη Μαρία Στόλη



Θριάμβευσαν οι έλληνες καρατέκα ανήμερα του Άγιου Πάσχα στην Πορτογαλία! Στέφανος Ξένος και Μαρία Στόλη κατέκτησαν το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο αντιστοίχα στην παγκόσμια διοργάνωση Premier League Matonsihos.
Δυο Έλληνες αθλητές του καράτε προτίμησαν να μην γιορτάσουν το ορθόδοξο Πάσχα και να φτιάξουν βαλίτσες με τις δικές τους οικονομίες με προορισμό το Ματοσίνχος της Πορτογαλίας, με οδηγό τους ένα όνειρο, να αγωνιστούν ανάμεσα στους καλύτερους καρατέκα του κόσμου στην σειρά «premier league» της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε.
Οι δύο έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν την Μεγάλη Παρασκευή και ανήμερα του Πάσχα, έκλεισαν με τον πιο όμορφο τρόπο την αυλαία της διοργάνωσης, με τον Στέφανο Ξένο να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κούμιτε ανδρών -60κιλά και το χάλκινο μετάλλιο η Μαρία Στόλη στην κατηγορία κούμιτε γυναικών -55 κιλά.

Το χάλκινο μετάλλιο έφερε στην ελληνική συλλογή, η Μαρία Στόλη.
Το ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού καράτε, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα, βρίσκεται μόλις στο νούμερο 36 της παγκόσμιας κατάταξης και φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει στην αθλητική επικαιρότητα.
Η Μαρία ξεκίνησε την χρονιά με ένα χάλκινο μετάλλιο στην σειρά k1 series Α της παγκόσμιας ομοσπονδίας καράτε και πλέον εντάχθηκε στην ελίτ του παγκόσμιου καράτε στην σειρά Premier League.
Η αγωνιστική της προσπάθεια στους ομίλους του συστήματος Robin Round ξεκίνησε ενάντια στην Ολυμπιονίκη της κατηγορίας Goranova ivet, από την Βουλγαρία, χάνοντας με 1-0.
Στην συνέχεια, νίκησε την Σουηδέζα Loren Ζarei με 3-1 στα σημεία.
Στον τρίτο αγώνα των ομίλων, συνάντησε την Γερμανίδα Bugur Gizem υπερτερώντας με 2-0 στα σημεία.
Αφού πέρασε στις καλύτερες 8, ο πιο κρίσιμος αγώνας της ημέρας ήταν κόντρα στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης Valeria kumizaki, όπου έκανε επίδειξη δύναμης με το τελικό σκόρ του προημιτελικού να έρχεται 4-0 στα σημεία.
Στον ημιτελικό, έχασε τις ελπίδες για το χρυσό όταν συνάντησε την έμπειρη τουρκάλα αθλήτρια και νoύμερο 5 στον κόσμο, Tuba Yakan, με τελικό σκόρ 4-0, αλλά όχι για το χάλκινο, όπου κέρδισε πανηγυρικά την Ισπανίδα Carlota Fernandez Osorio με τελικό σκόρ 4-1.
«Ερχόμενη σε αυτήν την διοργάνωση ,η αλήθεια είναι ότι δεν στόχευα στο μετάλλιο αλλά σε μια καλή εμφάνιση προοδευτικά καλύτερη από την τελευταία φορά που αγωνίστηκα.


Στόχος μου, λοιπόν, ήταν να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, να δοκιμάσω κάποια καινούργια πράγματα , τεχνικής και στρατηγικής φύσεως, που έχω προσθέσει στην προπόνηση μου, όπως και να καταφέρω να κερδίσω έστω και ένα μεγάλο όνομα της κατηγορίας μου.
Καθώς, όμως, προχωρούσαν τα ματς και έβλεπα ότι πλησιάζω σε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο λίγους μήνες πριν, τα συναισθήματα μου ήταν ανεπανάληπτα και ο ενθουσιασμός μου για ένα μετάλλιο μεγάλωνε, μέχρι τελικά που τα κατάφερα.
Ο κύριος στόχος μου, όμως, από την αρχή της χρονιάς, ήταν και παραμένει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τέλη Μαΐου στην Τουρκία».

«Ενθουσιασμένος που πήρα μετάλλιο»
Ο Στέφανος, ο οποίος βρίσκεται στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ήρθε ισόπαλος στον πρώτο του αγώνα με τον Arifi Orges από την Αλβανία αλλά στην συνέχεια ήρθε αντιμέτωπος με τον Chau Ka Him από το Χόνγκ Κόνγκ με νίκη 1-0 υπέρ του.
Στον τρίτο αγώνα του ομίλου του συστήματος Robin Round, νίκησε τον Βέλγο με 2-0 στα σημεία, Dasoul Michael.
Περνώντας πρώτος στους ομίλους, έκανε την υπέρβαση στον προημιτελικό νικώντας το νούμερο 2 του κόσμου, τον Τούρκο Samdan Εray.
Φτάνοντας στο πιο κρίσιμο σημείο της αγωνιστικής του προσπάθειας, κατάφερε να υπερτερήσει και στον ημιτελικό της κατηγορίας με 4-2 στα σημεία τον Σλοβάκο αθλητή Imrich Dominik.
Τέλος, πρόσφερε στους θεατές έναν καταπληκτικό αγώνα ενάντια στο νούμερο 1 του κόσμου, τον Ιταλό Crescenzo Αngelo. Με επίδειξη θέλησης και δύναμης και με τελικό σκορ 2-0, κατάφερε να γίνει ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας στα ελαφριά κιλά.
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για το χρυσό μετάλλιο κόντρα στους 32 καλύτερους του κόσμου, ανάμεσα σε τόσο σπουδαία ονόματα και καταξιωμένους αθλητές.
Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα. Δουλεύω πολύ σκληρά μεν, αλλά στην προπόνηση δεν ένιωθα τόσο έτοιμος αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό. Φαίνεται, όμως, ότι η δουλειά μου αποδίδει καρπούς και είμαι ακόμα πιο ευτυχισμένος για αυτό. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα η επιβεβαίωση».

O έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής κάτω των 21 χρονών και ο κάτοχος του περσινού χάλκινου ευρωπαϊκού τίτλου στην κατηγορία των ανδρών, φαίνεται να είναι πανέτοιμος να αγωνιστεί για έναν ακόμα τίτλο στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τέλη Μαΐου στην Τουρκία.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την απόδοση μου και πήρα μεγάλο κίνητρο για την συνέχεια. Σε λιγότερο από έναν μήνα θα λάβει χώρα το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί τον σπουδαιότερο στόχο για εμένα για το 2022».
«Μεγάλος στόχος το ευρωπαϊκό»

Στην παγκόσμια διοργάνωση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς με αξιόλογες εμφανίσεις ο Διονύσης Ξένος, όπου κατετάγη 7ος στην κατηγορία ανδρών -67 κιλά, η Βίκυ Πανετσίδου και η Κέλλυ Κυδωνάκη στην κατηγορία γυναικών -68 κιλά.



Kαράτε: Ελληνικός θρίαμβος ανήμερα του Πάσχα | Χάλκινο μετάλλιο για τη Μαρία Στόλη Kαράτε: Ελληνικός θρίαμβος ανήμερα του Πάσχα | Χάλκινο μετάλλιο για τη Μαρία Στόλη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Απριλίου 26, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.