Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας

Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας



Συνεχίζει να εκπλήσσει δυσάρεστα η κυβέρνηση τους αγρότες της Θεσπρωτίας. Το τελευταίο επεισόδιο αφορά τους κτηνοτρόφους του Νομού μας, οι οποίοι κατέθεσαν αιτήσεις για ένταξη ή διατήρηση στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων επιλεξιμότητας απέδειξε για μία ακόμα φορά το μέγεθος της κοροϊδίας της κυβέρνησης στο πρόσωπό τους.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 71 παραγωγούς που κατέθεσαν αίτηση στη «Δράση 11.2.2: Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», κόπηκαν σχεδόν οι μισοί συγκεντρώνοντας 48 μόρια μάλιστα. Μιλάμε για παραγωγούς οι οποίοι ήταν ήδη ενταγμένοι στο πρόγραμμα, από την εποχή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε βγάλει την ανάλογη πρόσκληση. Οι εν λόγω κτηνοτρόφοι όλο αυτό το διάστημα ήταν απόλυτα τυπικοί προς τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, και στις πιστοποιήσεις που έπρεπε να έχουν.

Αλλά και από τους 250 νέους παραγωγούς που κατέθεσαν αίτηση στη «Δράση 11.1.2: Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία», κόπηκαν οι 205, από τους οποίους οι 130 είχαν πάνω από 60 μόρια.

Αυτή η παράλογη και προκλητική αντιμετώπιση των κτηνοτρόφων της Θεσπρωτίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Ζητάμε από την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε, με την ένταξη όλων των παραγωγών που κόπηκαν άδικα από το πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας στη Θεσπρωτία, και απαιτούμε επίσης διαφανείς και τεκμηριωμένες διαδικασίες ως προς την κατανομή των κονδυλίων που αφορούν την αγροτική παραγωγή.

Οι αγρότες μας, δύο χρόνια τώρα παλεύουν δυστυχώς μόνοι τους ώστε να καταφέρουν να επιβιώσουν σε ένα ακραίο περιβάλλον, στην αρχή με την πανδημία, και τώρα με τα κόστη των εφοδίων, των καυσίμων και του ρεύματος να βρίσκονται εκτός ελέγχου. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντί να τους στηρίξει σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τους προσθέτει συνεχώς επιπλέον προβλήματα, επιβεβαιώνοντας ότι ούτε θέλει ούτε και μπορεί να σταθεί δίπλα τους.
Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας Μ. Κάτσης: Να ενταχθούν άμεσα οι παραγωγοί της Θεσπρωτίας στο πρόγραμμα βιολογικής κτηνοτροφίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 18, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.