Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση

Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική δράση για τα οφέλη της ανακύκλωσης, που διοργάνωσε στην πλατεία Δημαρχείου ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (Ε.Ε.Α.Α.) και με τη συνεισφορά της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου.
Στη δράση, που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών συμμετείχαν το 1ο, το 2ο, το 3ο, το 4ο και το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας καθώς και τα Δημοτικά Σχολεία Γραικοχωρίου και Νέας Σελεύκειας, στα οποία η Διεύθυνση Καθαριότητας έχει ήδη παραδώσει από έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης και αδειοδοτημένο εκπαιδευτικό φάκελο.

Κατά τη διάρκεια της δράσης Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:
«Θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και τους δασκάλους των σχολείων μας για την ενεργό συμμετοχή τους στη σημερινή περιβαλλοντική δράση, να ευχαριστήσω την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης για την άψογη συνεργασία καθώς και το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.
Ο αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος απαιτεί διαρκή εγρήγορση και υπευθυνότητα με έργα και δράσεις σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Με σεβασμό στο περιβάλλον, προωθούμε την ανακύκλωση καλώντας μικρούς και μεγάλους σε κοινές πρωτοβουλίες. Δεν αρκεί όμως μόνο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά χρειάζεται η καθημερινή και έμπρακτη θετική τους στάση. Ας κάνουμε λοιπόν το περιβάλλον δική μας υπόθεση και ας αλλάξουμε συμπεριφορές, για έναν Δήμο όμορφο και καθαρό».
Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση Ηγουμενίτσα: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών για την ανακύκλωση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 26, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.