Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πέρδικα

Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πέρδικα



Την εντυπωσιακή εικόνα ενός υδροστρόβιλου που ήρθε μαζί με την αλλαγή του καιρού και τις τοπικές καταιγίδες της Κυριακής, μοιράζεται η σελίδα «Πέρδικα Θεσπρωτίας».

Η φωτογραφία του Χριστόφορου Λαχανίδη, είναι τραβηγμένη από το πανέμορφο χωριό και έτσι διακρίνεται στην θάλασσα σε όλη του την έκταση το συγκεκριμένο φαινόμενο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους υπάρχουν 5 στάδια στον «κύκλο ζωής» ενός υδροστρόβιλου . Στο πρώτο στάδιο ένας κυκλικός δίσκος κάνει την εμφάνιση του στην επιφάνεια του νερού, η οποία περιβάλλεται από μία μεγαλύτερη σκοτεινή περιοχή απροσδιόριστου σχήματος.

Στο δεύτερο στάδιο ένα σχήμα φωτός αναπτύσσεται γύρω από το σκοτεινό σημείο στην επιφάνεια του νερού ενώ στο τρίτο στάδιο ένας πυκνός θαλάσσιος δακτύλιος (ονομάζεται ‘καταρράκτης), εμφανίζεται γύρω από το σκοτεινό σημείο.

Στο τέταρτο στάδιο ο υδροστρόβιλος γίνεται ορατός ως χοάνη από την επιφάνεια του νερού προς το εναέριο σύννεφο με τη δίνη ανέρχεται σε ύψος αρκετών εκατοντάδων μέτρων δημιουργώντας μια ορατή προειδοποίηση ότι προετοιμάζεται να κινηθεί.

Στο τελευταίο στάδιο η χοάνη και τα χωνοειδή νέφη αρχίζουν να διαλύονται δεδομένου ότι η εισροή θερμού αέρα στη δίνη τα αποδυναμώνει με αποτέλεσμα τελειώνει τον κύκλο ζωής του υδροστρόβιλου .


Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πέρδικα Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 29, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.