Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε.

Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε.


Η σημερινή ανακοίνωση της έκθεσης της έγκριτης, διεθνούς οργάνωσης «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα» για την Ελευθερία του Τύπου, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας ελευθεροτυπίας, αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα της.
Η κατρακύλα της Ελλάδας κατά 38 ολόκληρες θέσεις στη σχετική κατάταξη - μέσα σε μόλις 1 χρόνο - που τη φέρνει στην 108η θέση από 180 χώρες, δεν έχει προηγούμενο. Έρχεται δε να επιβεβαιώσει το άκρως επικίνδυνο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για τη λειτουργία ενός από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συμβάλει με ουσιαστικές θεσμικές παρεμβάσεις, στο να διατηρηθεί η Ελλάδα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου έπειτα από τα σκοτεινά χρόνια των Μνημονίων, αναβαθμίζοντας σημαντικά την κατάταξή της στην ελευθερία του Τύπου (από την 99η θέση το 2014, στην 65η θέση το 2019).
Ο κ. Μητσοτάκης, αντιθέτως, κατάφερε μέσα σε 3 χρόνια να φέρει την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. και των Βαλκανίων, κάτω από χώρες που βρίσκονται στα βάθη της Αφρικής, μετατρέποντάς την σε ντροπή της Ευρώπης. Δεν έχει τέλος ο κατήφορος στον οποίο ο ίδιος και η κυβέρνησή του οδηγούν τη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση των «Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα», επιβεβαιώνει πως επί κυβέρνησης Μητσοτάκη έχει πληγεί καίρια η ελευθερία του Τύπου και το δημοσιογραφικό έργο στην Ελλάδα. Ανεξιχνίαστη δολοφονία δημοσιογράφου, διώξεις ρεπόρτερ και εκδοτών, διαπλοκή με την πολιτική εξουσία, αδιαφανής χρηματοδότηση ΜΜΕ και χάρισμα εκατομμύριων ευρώ στους καναλάρχες, ασφυκτικός έλεγχος του Μεγάρου Μαξίμου στα Δημόσια Μέσα, αποκλεισμοί κομμάτων της αντιπολίτευσης, φορέων και της κοινωνίας των πολιτών από τη δημόσια σφαίρα, όπως άλλωστε μαρτυρά και η πρόσφατη έκθεση του ΕΣΡ. Αν προσθέσει κανείς και τις περιπτώσεις παρακολούθησης δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, αντιλαμβάνεται το εκρηκτικό μείγμα που έχει δημιουργηθεί.
Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα στη «γυάλα» προπαγάνδας που τον περιβάλλει, άλλα όσο και αν επιτίθεται μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Οικονόμου, στις διεθνείς οργανώσεις που κατακεραυνώνουν το καθεστώς του, δε θα καταφέρει να κρύψει την αλήθεια για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα. Τον διαβεβαιώνουμε, ακόμα, πως ο λαός και οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου δεν θα επιτρέψουν να ολοκληρώσει το σχέδιό του για πλήρη εγκαθίδρυση τριτοκοσμικού καθεστώτος ανελευθερίας.
Η Ελλάδα χρειάζεται, ξεκάθαρο, δίκαιο και αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας ΜΜΕ. Με κανόνες, λογοδοσία, διαφάνεια, όπου οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν σε Κράτος και εργαζόμενους αυτά που οφείλουν και οι δημοσιογράφοι θα είναι ελεύθεροι και ασφαλείς να επιτελούν το κοινωνικό και συνταγματικό τους ρόλο.

Κάτσης Μάριος,
Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Γκαρά Αναστασία
Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. Κάτσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «γιορτάζει» την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ρίχνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ε.Ε. Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 05, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.