Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα

Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα



Οι ενδιαφερόμενοι για την συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα για το οικονομικό έτος 2022, σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κανονισμού (ΕΕ) ΑΡΙΘ. 1308/2013, μπορούν να υποβάλουν αίτηση από 5 έως 11 Μαΐου 2022.

Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα:
1. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο σε αμπελοτεμάχια τα οποία πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) είναι φυτεμένα με τις οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου που εμπεριέχονται στον Πίνακα 1 του άρθρου 9 της παρούσης
β) είναι καταχωρισμένα στο Αμπελουργικό Μητρώο
γ) έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή και δηλώσεις παραγωγής σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου αίτησης στο πρόγραμμα
δ) έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και ενωσιακές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης ε) έχει υποβληθεί γι’ αυτά Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος, ήτοι το έτος κατάθεσης της αίτησης (2022).
στ) επιβεβαιώνεται η ταυτοποίηση των στοιχείων της αμπελουργικής εκμετάλλευσης του αιτούντα παραγωγού για το πρόγραμμα, μεταξύ των δύο συστημάτων: Αμπελουργικού Μητρώου και Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης.
ζ) το μέγεθος της φυτεμένης τους έκτασης είναι ίσο ή μεγαλύτερο του ενός (1) στρέμματος, όπου φυτεμένη έκταση αμπελώνα εννοείται η έκταση βάσει του άρθρου 44 του Καν. (Ε.Ε) 1150/2016 η) έχουν φυτευτεί πριν από το έτος 2019.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 50 του κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμού (Ε.Ε) 2016/1149 της Επιτροπής, δεν χορηγείται στήριξη για τους παραγωγούς με μη εγκεκριμένες φυτεύσεις και αμπελουργικές εκτάσεις που έχουν φυτευτεί χωρίς την άδεια που αναφέρεται στα άρθρα 85α και 85β του Κανονισμού (ΕΚ) 479/2008 και στο άρθρο 71 του Κανονισμού (ΕΕ) 1308/2013, αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Θεσπρωτίας (γραφείο 38) στην κα Τατσάκη Αγαθή ή στο τηλέφωνο 26653 60149.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα Συμμετοχή στο μέτρο της πρώιμης συγκομιδής του προγράμματος στήριξης του αμπελοοινικού τομέα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 07, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.