Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες

Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες


Ξεκινά ο τρίτος κύκλος -από τους συνολικά τέσσερις- του Προγράμματος Πολεοδομικών Μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό 401,05 εκατ. ευρώ.
Στον κύκλο αυτό, όπως έγινε γνωστό περιλαμβάνονται τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για οκτώ Δήμους της Ηπείρου. Πρόκειται για τους Δήμους Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, Φιλιατών, Πρέβεζας, Αρταίων, Νικολάου Σκουφά και Γεωργίου Καραισκάκη.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, σκοπός του Προγράμματος είναι η ταχεία ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού για πάνω από το 70% της χώρας -όπου ο σχεδιασμός είτε δεν υπάρχει είτε είναι παρωχημένος- με ασφάλεια δικαίου, προστατεύοντας παράλληλα το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον καθώς και τη βιοποικιλότητα.
Υπενθυμίζεται, ότι με τις πλήρεις και σύγχρονες μελέτες ΤΠΣ και ΕΠΣ θεσπίζονται χρήσεις γης, όροι δόμησης, περιοχές προστασίας, περιοχές ανάπτυξης παραγωγικών δραστηριοτήτων, οριοθετήσεις ρεμάτων, περιοχές ειδικών αστικών κινήτρων, δίκτυα μεταφορών και κατασκευών.
Ταυτόχρονα, προβλέπονται μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την υποστήριξη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και τη διαχείριση των συνεπειών φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο και για τους Φιλιάτες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 08, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.