Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με θέμα «Σχολική μετάβαση»

Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με θέμα «Σχολική μετάβαση»


Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης διοργανώνει συνέδριο με θεματολογία τη Σχολική Μετάβαση, στο πλαίσιο του προγράμματος Eramus+ KA201 «Student Transition in Education Paths» 2019-2022, της Στρατηγικής Σύμπραξης του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης ΚΑ201, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εποπτεύεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα Πάνθεον του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Το πρόγραμμα «Student Transition in Education Paths» (S.T.E.P.) αφορά στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο και έχει διάρκεια 33 μήνες. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας είναι ο συντονιστικός φορέας. Συμμετέχουν επίσης άλλοι 6 εκπαιδευτικοί φορείς από Αυστρία, Βουλγαρία, Ιταλία, Ρουμανία, Ισπανία και Τουρκία.

Στόχος του προγράμματος είναι να καταγράψει και να παρουσιάσει τις εκπαιδευτικές πρακτικές διευκόλυνσης της μετάβασης των μαθητών/τριών από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο που εφαρμόζονται στις 7 χώρες καθώς και να προτείνει την προσαρμογή τους στην Ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό και ως αποτέλεσμα του έργου έχει δημιουργηθεί ειδική έκδοση πολύγλωσσου βιβλίου, όπου περιλαμβάνονται όλες οι καταγεγραμμένες πρακτικές.

Προς την κατεύθυνση αυτή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, διοργανώνει το εν θέματι Συνέδριο που θα φιλοξενεί εκπροσώπους όλων των εκπαιδευτικών φορέων των συνεργαζόμενων χωρών, θεωρώντας αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάπτυξη και ανταλλαγή απόψεων, πρακτικών και μεθόδων σε διακρατικό επίπεδο, καθώς και την ανάπτυξη ενός δικτύου συνεργασίας με οργανισμούς άλλων χωρών.

Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με θέμα «Σχολική μετάβαση» Συνέδριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας με θέμα «Σχολική μετάβαση» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 31, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.