«Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – POWERPOOR» | Ημερίδα στο θέατρο Καρακαμίσι

«Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – POWERPOOR» | Ημερίδα στο θέατρο Καρακαμίσι


Ο Δήμος Σουλίου έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με τίτλο «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – Το Ευρωπαϊκό Έργο POWERPOOR», την οποία διοργανώνει από κοινού με το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 και ώρα 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων “Καρκαμίσι”, στην Παραμυθιά.
Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τον εντοπισμό των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών, η παροχή χρήσιμων συμβουλών για την εξοικονόμηση ενέργειας και η ενθάρρυνση της αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης από τους Δημότες (π.χ. ίδρυση και συμμετοχή σε Ενεργειακές Κοινότητες) με απώτερο σκοπό την ανακούφιση του φαινομένου της ενεργειακής φτώχειας.
Μέσω του POWERPOOR, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να διευρύνουν την κοινωνική τους πολιτική και παράλληλα, μέσω της ίδρυσης Ενεργειακών Κοινοτήτων, να αποκομίσουν πολλαπλά οφέλη μεταξύ των οποίων η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε τοπικό επίπεδο, η αντιστάθμιση των ενεργειακών τους καταναλώσεων μέσω της εφαρμογής του Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού, η ενσωμάτωση μέτρων για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Φτώχειας στα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας και Κλίματος (ΣΔΑΕΚ) και η εκτενής ενημέρωση σχετικά με καινοτόμα τεχνολογικά και χρηματοοικονομικά εργαλεία για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Παράλληλα, μέσω του POWERPOOR ενισχύεται η προβολή και η δικτύωση των Δήμων με Ευρωπαϊκούς Δήμους, αυξάνοντας την πιθανότητα πρόσθετης χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκούς πόρους.
Ο Δήμος Σουλίου στοχεύει στη χάραξη μιας βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής προς όφελος των πολιτών του, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως με την ίδρυση του 1ου Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας στην Ήπειρο.
Περισσότερες πληροφορίες για το POWERPOOR μπορείτε να βρείτε εδώ.
«Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – POWERPOOR» | Ημερίδα στο θέατρο Καρακαμίσι «Καταπολεμώντας την ενεργειακή φτώχεια – POWERPOOR» | Ημερίδα στο θέατρο Καρακαμίσι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.