https://picasion.com/

Αυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας

Αυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας


"Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας."
Λαμβάνοντας υπόψη την άποψη του Καρόλου Κουν για τον παιδευτικό ρόλο του θεάτρου, αλλά και τους δύσκολους καιρούς που ζούμε αποφασίσαμε να ανεβάσουμε το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Το μεγάλο μας τσίρκο" επίκαιρο όσο ποτέ.
Οι δυσκολίες πολλές. Δυο χρόνια καραντίνας με τους μαθητές απομονωμένους μέσα στα σπίτια τους και με μόνο δίαυλο επικοινωνίας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το τηλέφωνο. Νόσηση μαθητών, αλλά και εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και καραντίνα που παρακώλυαν την ομαλή διεξαγωγή της πρόβας.
Όμως, τίποτα δε στάθηκε ικανό να πτοήσει τους μαθητές μας, που επένδυσαν μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου τους σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Παιδικές φωνούλες, γέλια, αστεία, αλλά και απογοήτευση, επιμονή και υπομονή ήρθαν να δώσουν ζωή στο σχολείο μας ακόμα και τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα. Συζητήσεις, διόρθωση της κίνησης, ορθοφωνία, προσπάθεια εμψύχωσης, συνεχείς επαναλήψεις, αλλαγές οπτικής γωνίας. Όλοι συμμετέχουν, βλέπουν, προτείνουν. Και οι μαθητές μας εκπλήσσουν αρκετά συχνά με τις προτάσεις, τις προσθήκες ακόμα και τις σιωπές τους.
Ευχαριστούμε πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους το Σάββατο 28 Μαΐου. Κυρίως, όμως, ευχαριστούμε τους μαθητές μας που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους πάνω στη σχολική θεατρική σκηνή.
Ευελπιστούμε ότι η παράστασή μας θα αποτελέσει το πρώτο σκαλί για το ανέβασμα και άλλων θεατρικών έργων στο μέλλον.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ :
ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ,ΜΟΥΣΤΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ,ΤΟΥΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ,ΧΟΒΟΛΟΥ ΕΡΙΚΑ
ΣΚΗΝΙΚΑ: ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ : AΓΛΑΙΑ ΧΑΣΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ
ΡΟΛΟΙ
1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Βεληγκέκας)
2. ΒΑΣΙΑ ΒΙΚΗ (Λαός)
3. ΒΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΑ (Γαλλία, Κολλητήρι)
4. ΒΕΝΟΥ ΝΕΦΕΛΗ (Αγγλία, Σταύρακας)
5. ΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ (Καραγκιόζης)
6. ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ (Χατζιαβάτης)
7. ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (Αυστρία, Νιόνιος)
8. ΚΑΛΙΑΜΗ ΕΙΡΗΝΗ (Καραγκιόζαινα)
9. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΕΥΑ (Ρωσία)
10. ΚΑΡΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Κολοκοτρώνης)
11. ΚΑΣΤΡΙΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ (Ρωμιάκι)
12. ΚΟΝΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ (Λαός)
13. ΜΠΕΖΑΣ ΑΝΤΡΕΑΣ (Όθωνας, Διαδηλωτής,Γραμματικός, Μορφονιός)
14. ΠΑΠΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ρωμιός)
15. ΤΖΟΥΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (Καπετάνιος, Διαδηλωτής, Μπάρμπα Γιώργος)

ΧΟΡΟΣ
1. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
2. ΚΟΛΙΟΥΣΗ ΙΩΑΝΝΑ
3. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
4. ΝΤΑΝΗ ΑΝΘΙΑ
5. ΠΑΠΠΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
6. ΣΚΟΥΦΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
7. ΦΑΤΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΑυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Αυλαία... στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: