ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ)

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ)


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος.
O Διοικητής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς μετά από θητεία σχεδόν ενός έτους τοποθετείται ως Διοικητής της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης με έδρα την Πάτρα , ενώ την θέση του καταλαμβάνει ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντοστέργιος Ιωάννης .
Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η τελετή παράδοσης-παραλαβής με τον απερχόμενο Διοικητή Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Ευρυβιάδη Σαπουνά να τονίζει στην ομιλία του ότι « Ήταν μια πρόκληση για μένα, μετά από πολλά χρόνια στο Υπουργείο, η ευκαιρία να διοικήσω μια από τις πλέον σημαντικές Περιφερειακές Διοικήσεις με Λιμενικές Αρχές υπαγωγής το σύνολο των νησιών του Ιονίου πελάγους και μεγάλο τμήμα των ακτών της Δυτικής Ελλάδας. Η θαλάσσια Περιοχή Ευθύνης εκτείνεται από τη Ζάκυνθο και τις νήσους Στροφάδες μέχρι τα Διαπόντια Νησιά βόρεια της Κέρκυρας αλλά και δυτικά μέχρι τα όρια του F.I.R. ".


Ιδιαίτερη αναφορά , εμφανώς συγκινημένος , έκανε στο προσωπικό της 3ης ΠΕΔΙΛΣ: “Με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου για τον επαγγελματισμό, το ζήλο, το ενδιαφέρον και την εργατικότητα που επέδειξε το σύνολο του προσωπικού όλων των Λ.Α. και ιδιαιτέρως στο προσωπικό της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. για την αμέριστη βοήθεια ,υποστήριξη και συμπαράσταση καθώς και στην άψογη συνεργασία μας. Είμαι υπερήφανος που συνεργάστηκα μαζί σας.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είπε : « Σας προτρέπω να στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις το νέο Διοικητή. Να συνεχίσετε να εξυψώνετε και να καταξιώνετε το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή μένοντας δίπλα στον πολίτη, τον Έλληνα ναυτικό, τον άνθρωπο της θάλασσας. Να συνεχίσετε το έργο σας πάντα με σεβασμό στον πολίτη στην Υπηρεσία του οποίου πρέπει και οφείλει να βρίσκεται η Διοίκηση.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές των Περιφερειών Ηπείρου και Επτανήσων , Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απόστρατοι του λιμενικού σώματος, Ναυτιλιακοί φορείς, Δικαστικοί φορείς και εκπρόσωποι Σωματείων.

Το σύνολο των ομιλητών αναφέρθηκε με ιδιαίτερα τιμητικά σχόλια για την θητεία του Αρχιπλοιάρχου Λ.Σ. Ε. Σαπουνά , αναφερόμενοι ειδικότερα στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας και επικοινωνίας , στον επαγγελματισμό , στην αποτελεσματικότητα του στην επίλυση σύνθετων προβλημάτων, κυρίως όμως στην ανάληψη καινοτόμων πρωτοβουλιών και δράσεων σχετικών με το αντικείμενο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Φυσικά οι ομιλητές ευχήθηκαν , στον νέο Διοικητή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων και με δεξίωση η οποία παρατέθηκε στο νέο Λιμένα Ηγουμενίτσας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στην 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 14, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.