Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα

Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα


Μόλις τρία κρουαζιερόπλοια έχουν βάλει στους σταθμούς τους την Ηγουμενίτσα για τη φετινή χρονιά. Αυτές είναι οι προκρατήσεις που έχουν γίνει σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ένωση Λιμένων.

Σημειώνεται ότι το 2019, πριν ξεσπάσει η πανδημία στην Ηγουμενίτσα είχαν δέσει πέντε κρουαζιερόπλοια ενώ στα δύο χρόνια της πανδημίας έφτασαν μόλις τρία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρόβλεψη για τα τελικά αποτελέσματα αφίξεων κρουαζιέρας σε όλα τα λιμάνια της χώρας, παρατηρείται αύξηση της τάξης του 25% σε σχέση με το τελευταίο, προ πανδημίας, έτος αναφοράς το 2019, με τις αφίξεις πλοίων να προσεγγίζουν τις 5.000. Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, το 2021, η αύξηση είναι εντυπωσιακή και πλησιάζει το 150%.

Η προβλεπόμενη αύξηση στις αφίξεις καταλαμβάνει το σύνολο των προορισμών κρουαζιέρας της χώρας μας, και ιδιαίτερα τα 15 κορυφαία λιμάνια στον τομέα. Ιδιαίτερα ενισχυμένος είναι και ο ρόλος του homeporting, στους ελληνικούς λιμένες όπου προσφέρεται.

Σύμφωνα με την Ένωση Λιμένων Ελλάδος στην αξιολόγηση των προβλέψεων πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως οι πιθανές αλλαγές δρομολογίων ή/και ακυρώσεις αλλά και ευρύτερες σοβαρές προκλήσεις, όπως η επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία και η πανδημία με τα μέτρα προστασίας, όπως ισχύουν και εφαρμόζονται καθ’ ολοκληρία.
Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα Μόλις τρεις προκρατήσεις κρουαζιέρας για την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 05, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.