Σύβοτα: Η στεριανή «Καραϊβική» της Ελλάδας

Σύβοτα: Η στεριανή «Καραϊβική» της Ελλάδας


Τα Σύβοτα είναι από εκείνους τους προορισμούς που μόλις ανακαλύψει κανείς, σίγουρα θα επιστρέφει σε αυτά ξανά και ξανά. Με παραλίες που διακρίνονται για τα κρυστάλλινα, διαυγή νερά του Ιονίου, περιοχές γεμάτες με πράσινο και ειδυλλιακά τοπία που γοητεύουν ακόμη και τους πιο ρεαλιστές, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί τα αποκαλούν και ως την «Καραϊβική» της Ελλάδας.
Στο νότιο τμήμα του νομού Θεσπρωτίας, λοιπόν, αντικρίζει κανείς ένα μικροσκοπικό παραθαλάσσιο χωριουδάκι, που κρύβει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις σε όσους έχουν την όρεξη να το ανακαλύψουν εκ των έσω.
Τα Σύβοτα αποτελούν ένα αρκετά δημοφιλές θέρετρο και σε αυτό έχουν συμβάλλει πολλοί παράγοντες, από τις καθαρές και τιρκουάζ παραλίες τους μέχρι τους φιλόξενους κατοίκους και την καλή τουριστική υποδομή τους. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατοντάδες τουρίστες από την Ελλάδα αλλά και όλο τον κόσμο. Χτισμένα σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες αγκαλιάζονται από τη θάλασσα δημιουργώντας μια ειδυλλιακή εικόνα για τον επισκέπτη.

Σύβοτα: Οι ονειρικές παραλίες της περιοχής που θυμίζουν εξωτικό προορισμό
Κάνοντας κανείς μπάνιο στις παραλίες της περιοχής αντιλαμβάνεται γιατί η χώρα μας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα δημοφιλείς εξωτικούς προορισμούς και όταν κάποιος δει από κοντά το μέρος μένει γοητευμένος. Από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής είναι η Μικρή και Μεγάλη Άμμος, η Μπέλλα Βράκα, η Ζάβια, το Μεγάλο Στάφο και η Πλαταριά. Ιδιαίτερη εντυπωσιακή είναι η παραλία Μπέλλα Βράκα, μια γραφική αμμώδης παραλία που φτάνει κανείς με τα πόδια και αποτελεί πόλο έλξης για δεκάδες τουρίστες. Το τοπίο είναι εξωτικό ενώ κοντά υπάρχουν και άλλες πιο οργανωμένες παραλίες που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις.

Σύβοτα: Ορμητήριο για την γνωριμία με την Πάργα και τον Αχέροντα
Τα Σύβοτα αποτελούν εκτός των άλλων μια πολύ καλή επιλογή ως ορμητήριο για να γνωρίσει κανείς και άλλες ομορφιές της Ηπείρου. Σε όχι μακρινή απόσταση βρίσκεται για παράδειγμα η Πάργα και ο ποταμός Αχέροντας. Τα ακατοίκητα αλλά πανέμορφα καταπράσινα γειτονικά νησάκια είναι, επίσης, τα μικρά διαμάντια της περιοχής που καλούν τον επισκέπτη για εξερεύνηση, άλλοτε με τα πόδια και άλλοτε με μικρά σκάφη.
Επιλέγοντας τα Σύβοτα ως προορισμό, το σίγουρο είναι ότι θα γνωρίσετε μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας που αν και δεν είναι νησί, μπορεί αντάξια να πάρει μια θέση στα καλύτερα παραθαλάσσια μέρη της χώρας.


Σύβοτα: Η στεριανή «Καραϊβική» της Ελλάδας Σύβοτα: Η στεριανή «Καραϊβική» της Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 25, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες