Χωρίς αναφορές για μωβ μέδουσες στα παράλια της Ηπείρου

Χωρίς αναφορές για μωβ μέδουσες στα παράλια της Ηπείρου



Για αυξητική τάση στους πληθυσμούς των μεδουσών με υπερβολική όμως προβολή του θέματος (σε σχέση με την έκταση του φαινομένου) μιλά το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος”.

Όπως υπογραμμίζει, η πληθυσμιακή έκρηξη των μεδουσών δεν έπρεπε να μας εκπλήσσει δεδομένου ότι στην Ελλάδα υπεραλιεύουμε συστηματικά τα ιχθυαποθέματα, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών θηρευτών των μεδουσών, ενώ η πολιτεία επιμένει επί δεκαετίες να μην εφαρμόζει κανένα μέτρο ουσιαστικής αντιμετώπισης της υπεραλίευσης.

Την ίδια στιγμή παρότι ο Αμβρακικός έχει “ενταχθεί” στον χάρτη των θαλάσσιων περιοχών όπου εμφανίστηκαν μωβ μέδουσες ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Πρέβεζας Παναγιώτης Μπούκουρας, μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχουν αναφορές για παρουσία του συγκεκριμένου είδους ούτε στον Αμβρακικό ούτε και στην παράκτια ζώνη του Ιονίου.

“Το είδος που πέφτει στα δίχτυα μας είναι οι λευκές μεγάλες μέδουσες γνωστές ως κορέλια οι οποίες είναι εντελώς ακίνδυνες” συμπληρώνει ο κ. Μπούκουρας, ο οποίος μιλάει για μια συνηθισμένη κατάσταση στον Αμβρακικό.
Χωρίς αναφορές για μωβ μέδουσες στα παράλια της Ηπείρου Χωρίς αναφορές για μωβ μέδουσες στα παράλια της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 25, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.