Έχετε πολύ μεγάλο θράσος...

Έχετε πολύ μεγάλο θράσος...


Λίγη ώρα πριν δημοσιεύσουμε το καθιερωμένο (δυστυχώς) ετήσιο ρεπορτάζ μας, για τους ναυαγοσώστες στις πολυσύχναστες παραλίες της Θεσπρωτίας και τα τερτίπια της διοίκησης του λιμανιού, μας πρόλαβε το δελτίο τύπου της ΟΛΗΓ Α.Ε. που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο email μας.

"Από σήμερα, 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους σε Δρέπανο, Μακρυγιάλι και Πλαταριά με όλα τα απαραίτητα σωστικά μέσα. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, είναι άμεση προτεραιότητα  όλων μας και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προέβη έγκαιρα στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών αυτών.", αναφέρει το δελτίο τύπου της ΟΛΗΓ.

Σε πρώτη ανάγνωση, τα μη έμπειρα μάτια (και όχι μόνο) του αναγνώστη, θα έλεγαν συγχαρητήρια στη διοίκηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, που ΕΓΚΑΙΡΑ προχώρησαν στην τοποθέτηση ναυαγοσωστών. 
Έλα όμως που εμείς τους γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά και σήμερα θα κομματιάσουμε, για ακόμα μία φορά, το ψεύτικο προσωπείο τους.

Καταρχήν δεν είναι επιτυχία σας για να "πανηγυρίζετε" με δελτίο τύπου, το ότι τοποθετήσατε ναυαγοσώστες στις παραλίες της δικαιοδοσίας σας, αλλά υποχρέωση από τη νομοθεσία και για το διάστημα από 1η Ιουνίου μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου
Αφού όμως δεν έχετε να επιδείξετε καμία άλλη σοβαρή επιτυχία σας, είπατε να βγάλετε ένα δελτίο τύπου, μπας και κοροϊδέψετε το "πόπολο".

Πάμε όμως στην ουσία του θέματος.

Λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης με τη χερσαία ζώνη λιμένα, σε κάποιες παραλίες έχει υποχρέωση να τοποθετήσει ναυαγοσώστες ο Δήμος Ηγουμενίτσας και σε κάποιες ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας
Και οι δύο φορείς έχουν τη νομική υποχρέωση να έχουν ναυαγοσώστες από 1/6 εώς 30/9 κάθε έτους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στις 11 Απριλίου προχώρησε σε ανοιχτό διαγωνισμό για ναυαγοσώστες, για το διάστημα τεσσάρων (4) μηνών και συγκεκριμένα από 01.06.2022 έως 30.09.2022. 
Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται σε  97.900€ (χωρίς Φ.Π.Α).
Ημερομηνία και ώρα αποσφράγισης των προσφορών και επομένως ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ήταν η 5η Μαΐου 2022, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 11:00. 
Αυτό σημαίνει ΕΓΚΑΙΡΑ.

Ας δούμε τώρα πως χειρίστηκε τον αντίστοιχο διαγωνισμό, η διοίκηση της ΟΛΗΓ.
Στις 24 Μαΐου, μία εβδομάδα ακριβώς πριν την 1η Ιουνίου, προχωράει στη διακήρυξη διαγωνισμού για τη «Ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών αρμοδιότητας της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.».
Η διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας είναι τρεις (3) μήνες και συγκεκριμένα από 1 Ιουλίου 2022 έως 30 Σεπτεμβρίου 2022. Προϋπολογισμός: 89.625€ (χωρίς Φ.Π.Α) και καταληκτική ημερομηνία 9 Ιουνίου 2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00΄.

Ναι καλά διαβάσατε, όχι από την 1η Ιουνίου αλλά από την 1η Ιουλίου. 
Λείπει ένας ολόκληρος μήνας.
Όχι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος, ούτε ξέχασαν το μήνα Ιούλιο.
Απλά, στις 30 Μαΐου, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΗΓ Α.Ε. κ. Πορφύρη, γίνεται η απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη, για χρονικό διάστημα από 01/06/2022 έως 30/06/2022, έναντι του ποσού των 29.800€ (χωρίς Φ.Π.Α).



Με λίγα λόγια, αν και γνώριζαν πως έπρεπε ΕΓΚΑΙΡΑ να προχωρήσουν σε ΕΝΑΝ διαγωνισμό και για τους τέσσερεις μήνες, καθυστέρησαν (άδολα;), ώστε να δικαιολογήσουν το κατ' επείγον, με αποτέλεσμα να "αναγκαστούν" να δώσουν τη δουλειά σε όποιον επέλεξε ο κ. Πορφύρης (σε ένα έστειλε πρόσκληση) και μάλιστα χωρίς καμία έκπτωση (το ποσό για τους υπόλοιπους 3 μήνες έχει προϋπολογιστεί στο ποσό των 89.625,00 € χωρίς Φ.Π.Α).
Αυτό σίγουρα δεν το λες ΕΓΚΑΙΡΑ αλλά αντιθέτως εμφανή κωλυσιεργία, με την οποία μάλιστα ζημιώνεται η επιχείρηση με την επωνυμία ΟΛΗΓ Α.Ε. και που ανήκει στον Ελληνικό Λαό. 

Το δελτίο τύπου της ΟΛΗΓ κλείνει με το εξής:
"Επίσης από αύριο ξεκινούν οι εργασίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων και την τοποθέτηση καινούριων ντουζιέρων  στις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγιάλι.".
Οι παραλίες του Δρεπάνου και του Μακρυγιαλίου, εδώ και δύο εβδομάδες κατακλύζονται από λουόμενους.
Το να ξεκινήσεις στις 2 Ιουνίου να φτιάχνεις τις ντουζιέρες, άντε να το δεχθούμε και ως ΕΓΚΑΙΡΟ.
Αλλά μέχρι εδώ...
Εύχομαι σε όλη τη διοίκηση της ΟΛΗΓ, καλό μήνα και καλό καλοκαίρι.

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίου τύπου της ΟΛΗΓ:

Ναυαγοσωστική κάλυψη πολυσύχναστων παραλιών από τον Οργανισμό Λιμένα  Ηγουμενίτσας για το έτος 2022 & Αντικατάσταση λουτήρων στις παραλίες Δρέπανο  και Μακρυγιάλι  
Από σήμερα, 1η Ιουνίου οι ναυαγοσώστες βρίσκονται στις θέσεις τους σε Δρέπανο, Μακρυγιάλι και Πλαταριά με όλα τα απαραίτητα σωστικά μέσα. 
Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, είναι άμεση προτεραιότητα  όλων μας και για το λόγο αυτό ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, προέβη έγκαιρα στην ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών αυτών. 
Δεν πρέπει ωστόσο να παραβλέπουμε τις συστάσεις ασφαλούς κολύμβησης για την  αποφυγή ατυχημάτων και πνιγμών.  
Επίσης από αύριο ξεκινούν οι εργασίες για την απομάκρυνση των κατεστραμμένων και την τοποθέτηση καινούριων ντουζιέρων  στις παραλίες Δρέπανο και Μακρυγιάλι. 
Ευχόμαστε σε όλους καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!

Έχετε πολύ μεγάλο θράσος... Έχετε πολύ μεγάλο θράσος... Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.